Saturday 22 June 2024

Satasirkus • Nuorisosirkus • Youth Circus


Suomen Nuorisosirkusliitto ry (SNSL) on vuonna 1991 perustettu valtakunnallinen järjestö, joka edistää sirkusharrastusta ja sirkustaidekasvatusta Suomessa. Liitto pitää yhteyttä myös kansainvälisesti vastaaviin järjestöihin. Liitolla on 48 jäsenyhteisöä ympäri Suomea. Sirkusharrastajia niissä on yhteensä noin 10 000. Vuotuinen Nurtsi – nuorten sirkusfestivaali järjestetään seuraavan kerran Tampereella kesäkuussa 2025 yhteistyössä Sorin Sirkuksen kanssa.


Yksi monista Nuorisosirkusliiton jäsenistä on porilainen Satasirkus ry, joka on vuonna 2014 perustettu voittoa tavoittelematon sirkusyhdistys. Tavoitteena on tuoda sirkusharrastus kaikkien ulottuville Satakuntaan, koota sirkusalan toimijoita yhteen ja olla mukana vaikuttamassa sirkuksen keinoin. Yhteistyötä tehdään runsaasti alueen toimijoiden kanssa ja toimintaa tukee mm. Porin kaupunki. Tässä muutama kuva Satasirkuksesta. 


Toimintaa löytyy kaikenikäisille. Harrastusryhmissä on noin 250 harrastajaa viikossa. Toiminta jakautuu kolmeen pääsisältöön: harrastustoimintaan, esitys- ja tapahtumatuotantoon sekä koulutukseen ja vaikuttamistyöhön. Toimintaa löytyy kaikille vauvoista senioreihin. Festivaaleja ja kesäleirejä järjestetään erilaisille ryhmille ympäri vuoden.





No comments: