Saturday 24 March 2012

Moskovan Suuri Sirkus 1972


Vuonna 1972 Moskovan Suuri Sirkus vieraili Helsingin ja Tampereen Jäähalleissa sekä Turun Kupittaan Urheiluhallissa. Pääosa sirkuksen artisteista oli koottu Gruusiasta. Ryhmään kuului 77 henkeä mukaanlukien 16-henkinen orkesteri ja avustajat. Sirkus toi tullessaan myös ennätysmäärän esiintyviä eläimiä: 11 tiikeriä, 10 hevosta, 25 koiraa, 4 merileijonaa, 3 ponia, 10 kyyhkystä sekä karhun ja aasin.

Maneesin halkaisija oli 13 metriä. Sen reuna oli vankkaa lankkua, 55 cm korkea ja 50 cm leveä, päältä vaahtomuovilla pehmustettu.

Ohjelmalehdessä esitellään myös Moskovan Vernadskin prospektilla keväällä 1971 avattu uusi sirkusrakennus (alhaalla). Pyöreän rakennuksen halkaisija on 99 metriä. Katsomoon mahtuu 3400 katsojaa ja sirkuskupoli on 26 metrin korkeudessa. Tuoleihin on asennettu vahvistimet kuuluvuuden varmistamiseksi. Sirkuksessa on neljä areenaa: tavallinen-, jää-, vesiallas- ja erikoisareena. Kolme on aina kätkössä käytössä olevan alapuolella.

1 comment:

Unknown said...

Hei
Olen ollut mukana Moskovan Suuren Sirkuksen esityksissä Turussa joskus 70-luvulla maneesipoikana ja olisin kiinnostunut löytämään muitakin silloin samassa hommassa olleita. Ja valokuvat olisivat mahtavia, jospa omakin naama siellä vilahtaisi:)