Sunday 4 March 2012

Etsintäkuulutus


Keitä he ovat? Kertokaa, jos tunnistatte. Näistä laatikon pohjalla lojuvista kuvista ja postikorteista olisi mukavaa tietää lisää.

Ylhäällä pari postikorttia neitokaisista. Toinen on vähän kypsempää sorttia. Poseeraus on tarkkaan harkittu. Ei varmaan ensi kertaa yleisön edessä. Kortin alareunassa teksti Miss Zandra 1906–1931. Olisiko kyseessä 25-vuotisen taiteilijauran juhlinta? Nuorempi kaunotar on hieman kainompi, mutta nostaa silti helmaa rohkeasti. Balettitossut jaloissa viittaa kaunotaiteisiin.

Entäpä alarivissä? Vanhalla herralla pysyy korttipakka kädessä. Pitkään harjoiteltu katse alta kulmain ja arvoituksellinen hymy. Toinen kuva onkin lähempänä meidän aikaamme. Onko kyseessä rokkari vai varieteetaiteilija? Oven nimilapusta näkyy vain nimi Luis.


Kommentit:
Moi,
alakuvassa näkyvä vaaleahiuksinen kaveri (värikuvassa) on mielestäni sveitsiläinen illuusionisti ja illuusioiden keksijä Peter Marvey.
Klovni Sebastian
.......................................

Peter Marveyn oikea nimi on Peter Wollenmann. Syntynyt 18.8.1971 Zürichissä.
KN
- - - - - - - - - - - - - - - -
Alhaalla vasemmalla oleva taikuri on Carter eli Werner Steven (1880-1950). Saksalainen korttitaikuri, joka kiersi ahkerasti Eurooppaa ja esiintyi myös USA:ssa. Hän esiintyi "1000 kortin miehenä". Hän oli esikuvana Harry Loupertille.
KO 


- - - - - - - - - - - - - - - -

2 comments:

Klovni Sebastian said...

Moi,
alakuvassa näkyvä vaaleahiuksinen kaveri on mielestäni Sveitsiläinen illuusionisti ja illuusioiden keksijä Peter Marvey.

Anonymous said...

Alhaalla vasemmalla oleva taikuri on Carter eli Werner Steven
(1880-1950).Saksalainen korttitaikuri, joka kiersi ahkerasti
Eurooppaa ja esiintyi myös USA:ssa. Hän esiintyi "1000 kortin miehenä".Hän oli esikuvana Harry Loupertille.
KO