Sunday 11 August 2019

2019 • Ignat Ignatov • Eläinkouluttaja • Dresseur


Jos oikein muistan, niin Ignat Ignatov toimi Sirkus Finlandiassa eläintenkouluttajana eli dressöörinä ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten. Vuonna 2009 saksalaisen suursirkuksen Simoneit-Barumin hevosnumerossa bulgarialainen Ignat Ignatov toi areenalle kuusi arabialaista ja kuusi minihevosta. Tänä vuonna Ignatov näyttää miten yhteistyö ponien kanssa sujuu.


Vuoden 2009 jälkeen Ignatov on lähes joka vuosi esittänyt Finlandiassa hevosia, poneja ja kameleita. Aiempaa kokemusta hänellä on myös villieläimistä. Paljon aiemminkin Ignatovin nimi näkyy Finlandia esiintyjäluetteloissa. Vuosina 1995 ja 1996 Sirkus Finlandiassa esiintyi Troupe Ignatov jockey-ratsastus -numerollaan. Ilmeisesti Ignat oli mukana ratsastamassa.


Yksi kauneimmista hevosnumeroista oli pari vuotta sitten Ignat Ignatovin esittämä kouluratsastusnumero. Ignatov esitti hevosensa Poderin kanssa espanjalaisen Garrocha-numeron. Sen näkee joskus hevosnäytöksissä, mutta sirkuksessa se on harvinaisuus. Numero osoitti kuinka loistavaa voi ihmisen ja eläimen yhteistyö olla parhaimmillaan.


Toinen mieleen jäänyt numero oli viime vuonna nähty kunnianosoitus 250-vuotta sitten sirkusesityksen keksineelle Philip Astleylle. Aivan kuten ensimmäisessä sirkusesityksessä vuonna 1768, Ignatovin tyttäret esittivät sirkusprinsessan tavoin akrobatiaa maneesia kiertävän hevosen selässä. Se oli kaunista.




.

No comments: