Tuesday 30 July 2019

2019 • Novruzov Brothers


On se vaan nautinnollista kun komedia ja akrobatia sekoitetaan yhteen. Novruzov Brothers tekee sen tyylikkäästi Sirkus Finlandiassa tänä vuonna. Kaksikon esitystä katsellessa tulee mieleen1920–30 -lukujen musiikkielokuvat. Eivät he nyt ihan Fred Astairen veroisia ole, mutta läheltä liippaa monessa kohtaa.


Veljekset Oktay ja Telman Novruzov ovat syntyjään Azerbaidžanista, jossa he kasvoivat yhdessä, kunnes perhe muutti Venäjälle poikien ollessa teini-ikäisiä. Oktay on pidempi veljeksistä. Hän halusi tulla taiteilijaksi kuten sisarensa ja nuorempi veljensä. Hän meni Moskovan sirkuskouluun, josta hän valmistui neljässä vuodessa nuorallatanssijaksi.


Telman Novruzov ei moiseen haihatteluun uskonut, vaan hänestä kasvoi menestyvä kalastaja. Esiinnyttyään useita vuosia Oktay Novruzov sai idean pyytää veljeään mukaan ihan uuteen akrobatianumeroon koemielessä. Vuoden kovan koulutuksen jälkeen he olivat valmiita esiintymään yhdessä duona, jonka numero perustui korkean tason akrobatiaan, komediaan ja täydellliseen ajoitukseen.


Vuodesta 2000 lähtien Oktay ja Telman ovat kiertäneet maailmaa yhdessä. Tutuiksi ovat tulleet mm. Circus Roncalli, The Greatest Nikulin Circus ja Circus Krone. Palkintoja on kahmittu myös alan festivaaleilta. He ovat esiintyneet myös Talent-esityksissä Italiassa ja Venäjällä.


.

No comments: