Tuesday 16 July 2019

1993–1994 • Sirkus Praha

Sirkus Praha Lieksassa 1993.

Tsekkiläinen Sirkus Praha vieraili Suomessa 1993–1994, joidenkin tietojen mukaan myös 1995, mutta siihen en usko. Prahan toi Suomeen Sven Berglund eli Api. Hänellä pyöri maanteillä parhaimmillaan neljä sirkusta yhtäaikaa, Ohjelmalehdessä hän on ottanut tittelin pääjohtaja. Yksikköjohtaja-tittelin sai Jaromir Joo (s. 30.8.1955), Tsekin legendaarinen sirkuspersoona, varsinainen moniosaaja jo kahdeksannessa polvessa. Hänen sirkuksensa Cirkus Jo-Joo pyörii tänä päivänäkin. Kiertuepomona mainitaan Jukka Rossi eli Kykki. Hän toimi myös esiintyjänä, juontajana, paussiklovnina ja lipunmyyjänä yms.

Jaromir Joo.

Tauon aikana oli poniratsastusta. Sirkuksen sisällä myytiin hattaraa, popcornia, virvokkeita ja makeisia. Kaksimastoisessa kangasteltassa oli maneesi halkaisijaltaan noin 8 metriä. Valo- ja äänipöytä oli sijoitettu omaan koristeelliseen vaunuunsa. Maneesikehää kiersi valoputki. Asiakaspaikkoja oli kysynnästä riippuen noin 400 tai vähän yli. Kahdeksan hengen aitioita oli 9 kappaletta. Orkesterissa oli urkuri ja rumpali.

Sirkus Praha juliste oli kooltaan 26 x 56 cm ja painettu Prahassa. 

Esiintyjäjoukko oli melkein sama molempina vuosina. Ohjelmassa oli jonglööri, taikuri, trapetsi, hypnotisoija ja akrobaatteja. Jaromir Joo oli ehkä värikkäin hahmo. Jukka Rossi oli jokapaikan höylä. Hän esiintyi bulgarialaissyntyisen vaimonsa Nely Rossin kanssa. Siihen aikaan Nely mainosti itseään maailman ainoana naispuolisena jonglöörinä, joka käyttää esityksessään jalkapalloja.

Ohjelmalehden sisältöä 1993.

Kommentit:

Eikös Roosin Kalle ollu siellä eri tehtävissä?
Pekka von Cräutlein


.

No comments: