Friday 26 July 2019

1985 • Talvisirkus 1 • Winter Circus 1


Tässä helteen keskellä tarjoan teille piristykseksi kylmiä faktoja reilun 30 vuoden takaa:  
"Se oli vain parin päivän pituinen tapahtuma 9.-10.2.1985 Haikon kartanon alueella Porvoon kyljessä. Talviriehan pääjuttu oli lumiveistoskilpailu. Lumiveistokset oli tehty edellisen viikonlopun tapahtumassa ja sen organisoi Keravan taide- ja kulttuuriyhdistys ry. Silloin alueella kierteli Hesan Minicirkuksen ja Linnanmäen sirkuskoulun nuoria temppuilijoita. Myös CiVa oli mukana joukkueella Disa Bergman, Kari Siiki ja Leo Knuutinen. Mallin oli suunnitellut Nipa Niemi. Lumiveistoskilpailun voitto meni Suomen Tivolin joukkueelle istuvalla norsulla."


"Paikalla oli myös Sirkus Finlandian telttasirkus. Lauantaina oli neljä 40 minuutin näytöstä ja sunnuntaina viisi. Pakkasta oli yli 25 astetta. Myös Calle Jernström Junior tepasteli alueella pikku pelleksi puettuna. Akrobaatti Langry valitti kylmyyttä, hän kun esiintyi paljain jaloin. Tapahtumassa oli myös rekiajelua, koira-ajelua, poniratsastusta, kasvomaalausta jne."

Kari Hasanen ja Alpo Hirvimäki. Taustalla näkyy Jukka "Kykki" Rossi ja 
juontaja El Seppo eli Seppo Puolakka

El Sepon poika oli taitava jonglööri.

Heidi ja Carl Johan Jernström vastaanottavat aplodeja.

Klovni Pekka Maukonen virkapuvussaan. Veikkaan, että alla on pitkät kalsarit.
Selän takana näkyvät Carl-Gustaf Jernström ja Markku Aulanko.

Alpo Malinen ja Calle Jernström päivittelevät pakkasta.

Tuon ylhäällä olevan tekstin muisteli eräs sirkusharrastaja. Katsokaapa tekin tarkkaan näitä kuvia, sillä parin päivän päästä tulee uusia kuvia talvisirkuksesta Haikon kartanolla, mutta niissä on aivan erilainen esirippu!!!

No comments: