Monday 12 September 2011

Ignat Ignatov

 

Ignat ignatov puhdisti satulaa auringonpaisteessa Sirkus Finlandian leirissa Tampereen Eteläpuistossa. Päälle nelikymppinen Ignatov aloitti sirkusuransa 14-vuotiaana tekemällä akrobaattinumeroita hevosen selässä. Vuonna 2005 bulgarialainen Troupe Ignatov voitti Hopeisen Klovnin Monte-Carlon Kansainvälisillä Sirkusfestivaaleilla. Vuonna 2006 jockey-akrobatia sai jäädä taka-alalle ja hän ryhtyi eläinkouluttajaksi. Circus Barumissa hän sai vastuulleen mm. kameleita, laamoja, seeproja – jopa sarvikuonon. Tällä hetkellä Ignatov kouluttaa Calle Jr:n Frosty-hevosta.

Kyselin Ignatovilta miten hevosia koulutetaan. Vastauksia alkoi tulla loputtomasti. Ihan niinkuin ihmiseltä, joka on asiaansa vihkiytynyt. Päälimmäiseksi keskusteluissamme jäi ajatus siitä kuinka tärkeätä on luottamus ja rakkaus kouluttajan ja eläimen välillä.  Hän korosti, että jokaisella eläimellä on oma luonteensa ja niitä ei voi pakottaa oppimaan.

Calle Jr:n jonglööri-numerossa hän yrittää pitää Frostyn liikkumisen tasaisena. Vaikeus on siinä, että selässä olevalla ei ole muuta kosketuspintaa hevoseen kuin jalkapohjat. Koittakaapa itse seistä ruuhkabussin kyydissä pitämättä mistään kiinni. Siinä ollaan äkkiä polvet ruvilla. Mutta ensin täytyy saada hevonen hyväksymään jonkun äijän hyppimisen selässään.

youtu.be/hq1n9H49QDo
www.montecarlofestival.mc/en/
www.sirkusfinlandia.fi
.

No comments: