Monday 29 June 2020

Sirkusmuseo Karjaalle • Circus Museum for Karjaa

Harjoittelua 1985 Sirkus Finlandiassa.

Sirkus Finlandia hankki kotikaupungistaan Karjaalta 4 500 neliön suuruisen hallitilan vanhasta Sisun kuorma-autotehtaasta. Parin vuoden remontin jälkeen rakennuksesta saadaan varastointitilaa ja hulppeat tilat Sirkusmuseolle.

Sirkus Finlandian nykyinen johtaja Carl Jernström Jr esiintyi villieläinkouluttajana vuonna 1984.

Hanke toteutetaan Teatterimuseon opastuksella. Sirkusmuseo ja Teatterimuseo neuvottelevat vielä työtapojen ja yhteistoiminnan muodoista. Teatterimuseo päätti 2018 laajentaa toimintaansa. Vuoden 2019 alusta alkaen sen vastuulla ovat olleet suomalainen teatteri, tanssi, ooppera, sirkus ja esitystaide. Keskustelua sirkus-, varietee- ja tivoliperinteestä on käyty koko 2000-luvun ajan ja huoli ainutlaatuisten aineistojen säilymisestä on tuotu toistuvasti esille. Vaihtuuko myös Teatterimuseon nimi paremmin vastuualueen moninaisuutta vastaavaksi?

Sirkus Kalevan orkesteri 1900-luvun alussa.

Karjaan museoon tullaan kokoamaan useiden keräilijöiden taltioimaa sekä sirkuksen omaa materiaalia. Myös yksityishenkilöiden hallussa olevien sirkuskokoelmien saaminen talteen on tervetullutta. Eikä sen tarvitse olla ”kokoelma”. Yksi esinekin saattaa olla luultua tärkeämpi puuttuva palanen Sirkusmuseon kokoelmissa.

Seuraa museon kehittymistä täältä:
sirkusfinlandia.fi ja teatterimuseo.fi

Tivoli Sariolan mukana kulki Cirkus Viking 1960-luvun alussa.


.

No comments: