Friday 5 June 2020

2020 • Oleg Izossimov • Hand balancer


Sirkus Finlandian näytöksessä Oleg Izossimov on yksi ikäluokkansa suurimmista käsillä tasapainoilevista sirkustähdistä. Oikea ammattinimike taitaa olla equilibristi tai hand balancer. Hän syntyi 24.8.1965 Venäjän Tšeljabinskissa.
– Hän tekee vielä 55-vuotiaana liikkeitä, joihin eivät pysty parikymppisetkään. Oleg on lajinsa legenda, josta monet muut ottavat mallia. Hänessä on karismaa ja tyyliä, sirkustirehtööri Jernström kertoo.


Jo 12-vuotiaana Oleg liittyi paikalliseen amatöörisirkukseen. Alusta alkaen hän oli kiinnostunut tasapaino-akrobatiasta. Myöhemmin hän haki Moskovan sirkuskouluun. Hänet hyväksyttiin 21-vuotiaana ja hän valmistui 1990. Kaksi merkittävää opettajaa, Vladimir Alekseev ja Valentina Mandich, kouluttivat hänet tällä vaativalla alalla. Olegin todellinen ammatti-debyytti oli vuonna 1991, kun hänet kutsuttiin liittymään Moskovan sirkukseen, joka matkusti sitten Yhdysvaltojen kiertueelle. Sittemmin hän on esiintynyt eräissä parhaimmista varieteista, sirkuksista ja yökerhoista Euroopassa, kuten TigerPalatz Frankfurtissa, WinterGarten Berliinissä, Pariisin Lido, Palazzo Hannoverissa, Circus Conelli Sveitsissä, Monte Carlo Sporting Club, GOP Varieté Saksassa ja Teatro ZinZanni Yhdysvalloissa vain muutamia mainitaksemme.


Vuonna 1996 Oleg voitti arvostetun hopeaklovnin Monte Carlon kansainvälisellä sirkusfestivaalilla, jota seurasi ensimmäinen palkinto seuraavana vuonna Hollannin Enscheden kansainvälisellä sirkusfestivaalilla. Yksi uransa kohokohdista oli kuitenkin vuonna 2006, jolloin Monte-Carlon kansainvälinen sirkusfestivaali kutsui hänet osallistumaan Tähtien kunnianosoitukseen Monacon prinssille Rainier III'lle näytöksessä, joka muistetaan todennäköisesti kaikkien aikojen suurimpana sirkusesityksenä. Oleg Izossimov on ohjannut myös useita sirkus- ja varieteenäytöksiä.

Mutta odotetaan vielä vähän, että Sirkus Finlandia saa lähtöluvan. Korona-virus on jo rauhoittumassa.



.

No comments: