Monday 8 June 2020

2020 • Sirkus Tähti


Tästä Korona-vuodesta kerrotaan tarinoita vielä lasten-lasten-lapsillekin. Totuuksia ja feikkijuttuja. Sirkus Tähti pääsi liikkeelle vasta 1.6.2020 Jalasjärveltä, joka on suunnilleen puolivälissä Vaasaa ja Tamperetta. Miksi Etelä-Pohjanmaalta, kun aiemmin lähdettiin kiertueelle Haimoosta? Syynä on uusi talvileirin paikka Kurikan Koskuen kylässä.


Kävin 4.6. katsomassa Tähteä Ikaalisissa. Oli mahdoton hellepäivä, mutta väkeä tuli kuitenkin ihan mukavasti. Paljon lapsiperheitä. Yhdelläkään ei ollut hengityssuojaimia, mutta henkilökunnalla oli jokaisella suojus suun edessä. Perheet liikkuivat tietysti yhdessä, mutta muuten pidettiin selvästi etäisyyttä yksinäisten kesken.

Klovni-duo Di Lello.

Ohjelma yllätti mukavasti. Se kesti varttia vaille kaksi tuntia väliaikoineen. Taiteilijat olivat päässeet paikalle yhtä paria lukuunottamatta. Duo TN on edelleen jumissa pandemiasta johtuen, mutta tulevat heti kun mahdollista. He esittävät mm. salamannopeita asujen vaihtoja ja akrobatiaa kuutioilla. Heidän tilallaan esiintyy suomalainen Kanerva Keskinen kolmella jongleeraus-numerolla.

Jonglööri Kanerva.

Näytös oli mukavaa viihdettä. Uskaltaisinko sanoa, että se oli paras Tähden ohjelmistoista, vaikka siinä oli kuoleman pyörä toistamiseen ja vaikka Samirin taikakirjakin näytti tutulta. Valosuunnittelijalla olisi myös hommia. Niin ja pari baja-majaa takapihalle. Näistä vanhan parran mutinoista huolimatta: Sirkus Tähdessä unohtuu arki hetkeksi.

Lia ja Sebastian.

Mia Silvennoinen.

Sebastian kuoleman pyörässä.

Sirkustirehtööri, juontaja, taikuri Samir.




.

No comments: