Thursday, 12 April 2012

Vlad OlondarYhden Sirkus Finlandian ihastuttavimmista numeroista tekee kissat. Tai oikeammin venäläinen Vladislav Olondar avustajineen. Kaikesta näkee, että tässä numerossa on sydän mukana. Missään kohdassa ei mietitä, vaan sama tempo jatkuu läpi numeron. Ja Vladislav hymyilee ihan aidon tuntuisesti. Valloittava numero ja juuri oikean mittainen.

Vlad Olondar on jo kuudennen polven sirkustaiteilija suvussaan. Vladislav työskenteli ensin ekvilibristinä isänsä pärssinumerossa. Sen jälkeen hän toimi jonglöörinä ja myöhemmin ajoi yksipyöräisellä. Hän sai syntymäpäivälahjaksi valkoisen kissanpennun. Hän otti sen mukaan pyöränumeroonsa ja yleisö piti siitä. Niinpä hän osti toisen kissan ja lopulta hänellä oli 7 valkoista angorakissaa. Kissanumeronsa hän aloitti 1991. Nyt hän on kiertänyt kissojensa kanssa ympäri Eurooppaa sekä Japanissa ja Israelissa.

Jotenkin mieleeni tuli numeron aikana Vladislav Olondarin kaima Vladislav Goncharov, joka työskentelee myös kissojen kanssa, mutta vähän isompien; leijonien ja tiikereiden. Molemmat herrat liikkuvat paljon ja ruumiinkielessä on jotain samaa.No comments: