Friday 20 April 2012

Maailman Sirkuspäivä



Lauantaina koko maailma riemuitsee sirkuksen olemassaolosta. Maailman Sirkuspäivää vietetään vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina, tänä vuonna siis 21.4.2012. Sirkuspäivä on Federation Mondiale du Cirquen eli Maailman Sirkusliiton organisoima tapahtuma.

Maailman Sirkuspäivää juhlistaakseen Maailman Sirkusliitto julkaisi Kansainvälisen Sirkusoppaan. Julkaisu on helposti luettavassa muodossa ja sisältää mm. 100 keskeistä sirkustermiä käännettynä yhdeksälle kielelle, joista yksi on tietysti suomi. Opas tulee tarpeeseen sirkusalan ammattilaisten lisäksi tutkijoiden, historioitsijoiden ja arkistojen käytössä. Sirkus Finlandialla on ollut merkittävä osa julkaisun toteutumisessa. Lisätietoja täältä.

Lauantaina on myös Sirkus Finlandian syntymäpäivä. Maailman Suurin Suomalainen Sirkus täyttää 36 vuotta. Suomen Kansallissirkuksen maailmanensi-ilta oli Tammisaaressa 21.4.1976. Finlandia on lauantaina Kuusankoskella, jossa kaksi eläkeläistä pääsee näytökseen yhden hinnalla, jos liput ostetaan sirkuksen omasta lipunmyynnistä ja eläkeläiskortit ovat mukana.

Maailman Sirkuspäivän tapahtumat löydät Sirkuksen Tiedotuskeskuksen ja Suomen Nuorisosirkusliiton sivuilta.

No comments: