Monday 31 May 2021

Duo Grigoriev • Tasapainotaiteilijat • Equilibrists


Aviopari Rumiana ja Anatoly Grigoriev muodostavat taiteilijaparin Duo Grigoriev. Rumiana tulee Bulgariasta ja Anatoly Venäjältä. He ovat ekvilibristejä eli heidän alaansa on tasapainoakrobatia useissa eri muodoissa. He ovat Moskovan Sirkuskoulun kasvatteja. Heidän plastinen akrobatia-esityksensä palkittiin 12. Moskovan nuorisofestivaaleilla 1985. Nyt esiintymiset on jätetty aikoja sitten, mutta työt sirkuksen parissa jatkuvat edelleen. He ohjaavat ja opettavat sirkustaiteiden harrastajia ja ammattilaisia. Kaikki kesät menevät nykyään Sirkus Finlandian ulkomainonnan hoitamisessa.

Duo Grigoriev Sally Albatrossin Joulusirkuksessa 1988.

Duo Grigoriev esiintyi minun laskujeni mukaan ensimmäisen kerran Sirkus Finlandiassa vuonna 1988. He olivat samana vuonna myös Finlandian sisarsirkuksen Circus Piccolon Joulusirkuksessa Napapiirillä ja Sally Albatrossin joulusirkuksessa Itämerellä. Seuraavan kesän he kiersivät Suomea Sirkus Finlandia Juniorilla, joka oli toinen Finlandian sisarsirkus. Vuonna 1990 esiinnyttiin Piccolossa koko kesä. Vanhoissa ohjelmalehdissä näkyy vielä Duo Grigoriev vuosina 1995 ja 1996. 

Circus Piccolo 1990.

2000-luvulle tultaessa Sirkus Finlandian ohjelmalehdissä nimen Grigoriev eteen on laitettu titteli ohjaaja. Vuodesta 2009 lähtien tehtävänimikkeenä Rumianalla ja Anatolylla mainitaan ulkomainonta. Kunnioitettavan pitkä ja ilmeisesti tapahtumarikas sirkusura jatkuu edelleen.


Eero Taivalsaari; Marjatta Nieminen; Anatoly Grigoriev ja Rumiana Grigorieva 
Grand Hotel'ssa Monte-Carlon Sirkusfestivaaleilla Monacossa 2005.

Rumiana Grigorieva ja Anatoly Grogoriev 2012.





.

No comments: