Thursday 3 June 2021

Vanni Pulé • Taikuri • Magician


Vanni Pulé syntyi pienessä il-Kalkaran kalastajakylässä Maltan Välimeren saarella 18.5.1949. Hänet tunnetaan suurena taikurina ja illuusionistina. Uransa hän aloitti 1960-luvun alussa. Taitojen ja innostuksen lähteenä oli Elsden Tuffsin kirja "Teach Yourself Magic". 16-vuotiaana hän esiintyi jo televisiossa. 


Vuonna 1969 Vanni Pulé liittyi Maltan Taikaklubiin, joka pian liittyi Kansainvälisen Taikureiden Veljeskunnan 202. renkaaksi. Hän kohosi lopulta tämän osaston presidentiksi. Vanni oli myös hyvä laulaja ja hän soitti kitaraa. Levytykset saivat hyvän suosion. Vuonna 1976 hän meni naimisiin Mary Annen kanssa.


Monipuolinen työskentely televisiossa on ollut Vannin tukipylväs yli 30 vuotta. Eikä taikuus ole ollut ainoa asia hänen elämässään. Hänen muut kiinnostuksen kohteet ovat taide, runous, valokuvaus, videoeditointi ja musiikki.


Mutta miksi minä kiinnostuin Vanni Pulé'sta? Ensimmäisen videon nähtyäni huomioni kiinnittyi aluksi hänen avustajaansa Sarah Kurviseen, joka on ammatiltaan koreografi, esiintyjä ja tanssinopettaja. Siis suomalaiseen? Eihän! Sarah Mercieca'n isä on maltalainen ja äiti englantilainen. Sarah meni naimisiin 2012 ruotsalaisen Sami Kurvisen kanssa Trollhättan'sta. Veikkaan kyllä vahvasti, että isovanhemmat ovat kotoisin Suomesta :-)) Tässä vaiheessa joku varmaan pohtii myös, miksi tuo taikurin etunimi Vanni on jotenkin tutun tuntuinen!





.

No comments: