Tuesday 4 May 2021

El Seppo • Koominen taikuri • Comic Magician


El Seppo eli Seppo Puolakka (s. 3.6.1941) on pitkän linjan esiintyjä vaikeassa koomisen taikuuden lajissa. Ura alkoi jo 1960-luvulla ja jatkuu yhä. Kuvassa Seppo on täydessä vauhdissa junioritaikureiden SM-kisojen loppunäytöksessä Järvenpäässä vuonna 1976. Jussi Jalkanen muistelee: "Tuo esitys teki minuun niin suuren vaikutuksen että minustakin tuli koominen taikuri".



Tässä tuo sama El Seppo viihdyttää Carl-Custaf Jernströmin 70-vuotisjuhlan yleisöä Sirkus Finlandiassa, Vaasassa 5.8.2014. Sama vauhti näkyi olevan päällä edelleen.


El Seppo toimi Sirkus Finlandian juontajana vuosina 1983–1986 ja pitihän siinä hommassa vähän taikoakin välillä. Tämä kuva on vuodelta 1984. Samoihin aikoihin hänellä oli lukuisia tv-esiintymisiä. 



El Seppo oli suosittu juontaja ja taikuri. Löysät leukaperät ja valloittava hymy olivat Puolakan valtteja. Vuonna 2004 Vuoden viihdetaiteilijaksi valitulla Seppo Puolakalla on esityksessään hillitön vauhti edelleen.


Tunnelmakuva Taikapäiviltä 2015 Takana Taikapäivien puuhamies Timo Kulmakko ja Taikapäivien järjestäjä Markku Purho. Edessä Viihdetaikurit ry:n varapuheenjohtaja Reijo Viitanen, keskellä Leo Frilander palkinnon saaja taikurimestari Seppo Puolakka, sekä Viihdetaikurit ry:n puheenjohtaja Pekka Pekkonen

.

No comments: