Wednesday 27 May 2020

Etuteltta • Front tent

Saksalainen Circus Roncalli ahtaassa puistossa.

Etuteltta on asiakaspalvelun kannalta tärkeä osa sirkusleiriä. Sen suojaan pääsevät asiakkaat sateelta ja myrskyltä. Siellä on mukava odotella näytöksen alkua ja siellä voi jaloitella väliajalla. Isoon etutelttaan sirkus voi sijoittaa erilaisia myyntipisteitä, näyttelyitä yms. Pikkusirkuksilla ei aina ole etutelttaa. Isommatkin jättävät sen pystyttämättä, jos paikkakunnalla ollaan vain lyhyt aika. Nykyajan sirkuksista Sirkus Florentinolla ei ollut käytössään etutelttaa. Muut suomalaissirkukset ovat käyttäneet etutelttaa vaihtelevasti. Tässä kolme esimerkkiä Suomesta ja kolme erikoisuutta ulkomailtakin.

Sirkus Caliba Nokian Ketolanmäessä, Menkalan kentällä 2005. Oikealla sisääntulokatos, sitten etuteltta ja auton takana sirkusteltta.

Sirkus Tähden etuteltta Joulusirkuksessa Helsingin Suvilahdessa  17.11.2019. Teltan perällä myyntipiste. Joulupukkikin on päässyt kuvaan.

Sirkus Finlandia Jyväskylässä 2012. Kovalla helteellä etutelttaan ei kiinnitetä sivuseiniä paikoilleen.

Circus Knie kuvattuna Sveitsin Genfissä. Valtava etuteltta kiertää kaarella sirkusteltan etureunaa. Vuosiluku ei tiedossa.

Zippos Circus Lontoon Hyde Parkissa joulukuussa 2015. Mega Dome -niminen teltta oli silloin uusin ja suurin Yhdistyneissä Kuningaskunnissa. Etuteltta on kiinteästi sirkusteltan yhteydessä. Se on ilmakuvasta katsottuna noin 1/5-osa itse sirkusteltasta, sen vasemmassa päädyssä. Nuo kaksi ensimmäistä myrsytankoa näkyvät etuteltan sisäpuolella.
Alakuvassa näkymä etuteltan sisältä. Vähän ennen näytöstä etuteltta oli tupaten täynnä ja katsojat ohjailtiin sisään lentokenttien tapaan naruaidoissa kiemurrellen.


.

No comments: