Friday 15 May 2020

2020 • Alan Sulc


Tsekki Alan Šulc syntyi 6.11.1990 Prahassa. Hän edustaa jo kuudetta sirkussukupolvea tunnetussa tsekkiläisessä Berousek-sirkusdynastiassa. Hän on jonglööri. Vanhemmat ovat ilma-akrobaatteja. Hän aloitti jongleerauksen jo pikkupoikana. Ensiesiintymiset olivat vuonna 1998 Circus Humbertossa ja Circus Original Berousekissa Tsekin Tasavallassa.  Virallinen esiintyminen alkoi 12 vuotiaana. Jos ja kun Korona pandemia sallii jälleen sirkusesitykset 2020, näemme Alan Sulcin Sirkus Finlandiassa.

Alan Šulc tunnetaan parhaiten pomppivilla palloilla jongleerauksesta ja irlantilaisista Riverdance-tanssiaskeleistaan. Nuoresta iästään huolimatta Alan on palkittu jo useilla kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla. Yksi arvokkaimmista on Prinssi Albert II:n luovuttama pronssinen klovni Monte-Carlon Sirkusfestivaaleilla 2004. Myös useita maailmanennätyksiä on syntynyt vuosien varrella.
Alan Sulc Sirkuselämää-kirjan julkistamistilaisuudessa Adams-salissa Helsingissä 5.4.2006.

Berousekit ovat tsekkiläinen sirkusperhe, joka on kotoisin Vilémovista, ja suvun jäsenet ovat olleet sirkuksen esiintyjiä kahden vuosisadan ajan. Berousekin dynastia juontaa juurensa vuoteen 1756, kun perhe ilmestyi Vilémoviin. Perheen ensimmäinen esiintyjä oli Josef Berousek. Suvun taidot sisältävät komediaa, nukketeatteria, akrobatiaa, hevosurheilua, karhun koulutusta, nuorallakävelyä ja jongleerausta.
Neljännen sukupolven Hynek Ignac Berousek perusti Circus Berousekin vuonna 1920 Böömissä. Sen jälkeen hänen poikansa Antonin Berousek johti sirkusta ja nimitti sen uudelleen Circus Centraliksi, ja sitten se kansallistettiin vuonna 1951. Jatko on minulle hiukan hämärä, mutta viimeisimmät tiedot löytyvät täältä.


.

No comments: