Saturday 8 June 2019

Jussi Jalkanen • Taikuri • Magician


Sanovat, että hän on Suomen suurin taikuri. Jos miehellä on pituutta melkein 0,0019 km ja painoa lähes 0,09 tonnia, niin voihan se pitää paikkansa. Se on kuitenkin varmaa, että Jussi Jalkanen on yksi suurista suomalaisista taikureista. Hän on erikoistunut stand up- eli näyttämötaikuuteen. Taikuuden ohella hän on myös näytellyt mm. tv-sarjoissa, esiintynyt yritys- ja koulutusvideoilla, tehnyt tv-mainoksia sekä juontanut erilaisia tilaisuuksia.

Taikuri Klabbis.

Jussi Jalkanen syntyi 60-luvulla Helsingissä. Innostus taikuuteen syntyi jo pikkupoikana, kun hän näki 1972 Taikuri Peter Danielsin eli Pekka Pekkosen esiintyvän Suomen Tivolin Royal Sirkuksessa. Tästä tapauksesta alkoi esiintyjän ura, joka on kestänyt jo yli 40 vuotta. Hän esiintyy usein Taikuri Klabbiksen ja Mr Bluesin hahmoissa. Jussi Jalkanen on Esiintyvät Taiteilijat ry:n sekä Suomen Taikurit ry:n jäsen.


Taikuri Klabbis on erikoistunut lasten ja koko perheen ohjelmiin. Katsojat pääsevät osallistumaan temppuihin taikurin avustajina ja saattaa olla, että he onnistuvat jopa paremmin kuin taikuri Klabbis itse. Hänellä kun on tapana vähän töppäillä, vaikka hän ei itse aina sitä huomaakaan. Taikuri Klabbiksen käsissä myös ilmapallot muuttavat muotoaan. Taikuri Jussi Jalkasen aikuisyleisölle suunnattu stand up taikashow on yhdistelmä taikuutta ja hervotonta komiikkaa.  Mr. Blues on "cool" hahmo, jonka hommat eivät aina mene putkeen. Hän kuitenkin aina hoitaa tilanteen kuin tilanteen omalla omintakeisella tyylillään. Temput eivät aina tahdo onnistua. Mutta ei huolta, onneksi Mr. Bluesilla on aina hommat hanskassa... mutta hanskat useimmiten kateissa, kuten taikurilla yleensä.


Esiintyvät Taiteilijat ry järjesti 2007 gaalan jossa kaikki taiteilijat esiintyvät ilmaiseksi. Gaalan tuotto ohjattiin Lastenklinikan sydänlasten hyväksi.  Jussi Jalkanen toimi tapahtuman tuottajana, esiintyjänä ja juontajana. Taikuri Jiipee eli Keksijä Pirinen on oikealta nimeltään J-P Pirinen. Valopään eli Janne Raudaskosken erityisalaa on innovatiivinen rajojen rikkominen taikuuden, klovnerian ja nykyaikaisen teknologian parissa. Kaikki suomalaiset taitavat jo tunnistaa hokeman Jokeri-pokeri-box! Sehän on taikuripari Kirsti ja Simo Aalto.


.

No comments: