Thursday 9 May 2019

Circus Renz • Suomessa • In Finland

Sirkus Renzin karavaani tulossa Hailuodon lautalta heinäkuun alussa 2014.
Kuorma-auton perässä vielä pari perävaunua.

Circus Renz on saksalainen sirkusyhtiö kahdeksannessa sukupolvessa, joka esiintyi Suomessa vuodesta 2002 lähtien. Ainakaan parina viimeisena vuotena Renziä ei ole enää näkynyt. Varmuudella vielä vuonna 2016 he liikkuivat Suomessa. Circus Renz liikkui paikkakunnalta toiselle itseään mainostamatta. Kukaan ei tiennyt missä he liikkuivat. He kiersivät pieniä paikkakuntia. Onnekkaita ne, jotka huomasivat heidät jossain. Viimeisenä vuonna heidän kiertuelistansa kuitenkin näkyi jo Facebookissa.

Circus Renz 27.4.2002 Järvenpäässä. Teltan halkaisija 28 m. 

Latvialaispariskunta Katerina Parahina ja Jevgenij Kocetkovs (tai Eugeny Kochetkova) kiersivät Suomea ahkerasti saksalaisen Circus Renz'in mukana vuosina 2012–2014 taiteilijanimellä Duo Romantic. Jossakin lehtiartikkelissa mainittiin taiteilijanimi Duo Inspiration. Samassa artikkelissa vuodelta 2014 heidän kerrottiin aloittaneen yhteiset akrobatiatreenit vuonna 2004.


Jevgenij'lle Suomi oli jo ennestään tuttu. Hän esiintyi myös Sirkus Al Bondos'issa vuonna 2004. Pariskunta on yllättävän monipuolinen. Tärkeimmät osaamisalueet ovat Aerial ring, Aerial silks, Illusion, Hula hoops, Yoga show, Juggler, Clown Zako, ....... Katerina ja Jevgenij ovat esiintyneet lähes kaikissa Euroopan maissa. Viime vuonna he kiersivät Slovakiassa ja Unkarissa.




.

No comments: