Tuesday 7 May 2019

2019 • Sebastian


Sebastian eli Séppo Tauriainen (s. 1983) hurahti taikuuteen, vatsastapuhumiseen ja klovneriaan jo pikkunöösinä. Seitsenvuotiaan Sepon suuri idoli oli taikuri Simo Aalto. Vuotta myöhemmin kaiken mielenkiinnon imi vatsastapuhuja Ari Lauanne televisiossa. Teini-iän kynnyksellä Seppo aloitti tulennielennän ja jongleerauksen opettelun. Ja joka kerta, kun Sirkus Finlandia tuli Ouluun, Seppo pyöri kaiket päivät ympärillä. Jopa niin ahkerasti, että pääsi tekemään joitain pikkuhommiakin ja palkkiona oli pääsy katsomaan näytöstä. 16-vuotiaana hän pääsi sirkukseen jo ihan oikeisiin töihin. Ei taida sirkuksessa sellaista työtä ollakaan, jota Sebastian ei olisi tehnyt. Talvet kuluvat keikkaillessa ja keväisin kutsuu Sirkus Finlandia. Tänä kesänä hän toimii jo kolmatta vuotta juontajana. Tämän vuoden Sirkus Finlandian ohjelmalehdestä voit lukea lisää Sebastianin 20-vuotisesta sirkusurasta.


Ensimmäisen kerran Seppo Tauriainen pääsi valonheitinten kohteeksi vuonna 2001. Taikuri Jorma Airaksinen kutsui hänet avustajakseen maneesille.


Varsinainen lähtöpotku Sepon taiteilijauralle tapahtui vuonna 2004. Espanjalainen Enrique Romero palkkasi Sebastianin härän takapuoleksi koomiseen härkätaistelunumeroonsa. Tässä kuvassa Seppo heittää vedet Enriquen silmille.


Prof. Bluffo eli Pekka von Cräutlein oli paljon sirkuselämää kokenut oppi-isä Sebastianille. Ensin piti tietysti opettaa kumpi on pomo ja kumpi kuuntelee. Kuva on vuodelta 2004. Bluffo on työskennellyt Finlandiassa viitenä vuotena.


Artistiagentti Tom Hertell ja Jyrki Nousiainen kavereineen tekevät tuttavuutta Sebastianin itse valmistamaan kameliin vuonna 2005. Hertell antoi Sepolle voimakkaan neuvon siirtymisestä enemmän vatsastapuhumisen käyttöön.


Vuonna 2008 Sebastian tunnettiin jo hyvänä klovnina. Hän ja itävaltalainen Don Christian eli Christian Hofer tekivät yhdessä loistavan kauden klovninumeroillaan.


Taiteilijanimensä synnystä kertoo Sebastian näin: "Meillä oli koulussa englannin tunnilla ala-asteella opettaja, joka antoi kaikille uudet englanninkieliset nimet. Séppo vääntyi siinä Sebastianiksi. Mä sitten otin sen heti myös esiintyjänimeksi. Tein ensimmäisen julkisen esiintymisen kirjaston satutunnilla 12-vuotiaana ja silloin jo Sebastian nimellä."

.


No comments: