Monday 27 May 2019

2019 • The Illusionists • Direct from Broadway


Kävin toissapäivänä katsomassa The Illusionists -shown Helsingin vanhassa jäähallissa. Tämä taikashow on esiintynyt New Yorkissa, Lontoossa ja Aasiassa. Nyt Euroopan kiertueella Helsinki on 16. kohde ja vielä on jäljellä Leipzig, Essen ja Berlin. Show:ssa esiintyivät:
Andrew Basso, Kahlekuningas, Italia
Luis De Matos, Taikurimestari, Portugali
Kevin James, Keksijä–taikuri, Ranska
Sos & Victoria Petrosyan, Quick-change, Saksa, Armenia
Yu Ho-Jin, Manipuloija, Etelä-Korea
James More, Illusionisti, Iso-Britania
Enzo, The Unforgettable


"Huippuhauska esitys lapsiperheille" kerrottiin mainonnassa. Minusta se ei pitänyt paikkaansa. Pelkästään lasten ottaminen avustajiksi ei tee esityksestä huippuhauskaa. Ei ollut aikuisestakaan mukavaa kun katseltiin muutaman neliön alalla tapahtuvia taikatemppuja jäähallin toisesta päästä. Onneksi taikurin ympärillä pyöri koko ajan videokuvaaja ja kuva näytettiin yleisölle kolmesta isosta monitorista.Mutta luulin tulevani katsomaan elävää taikuriohjelmaa. Minä olisin tämän shown katsonut mieluimmin kotona sohvalla istuen. Mutta voinhan nyt kehua kavereille nähneeni Kevin Jamesin moottorisahatempun ihan elävänä jäähallin monitorista.


Tiedän, että tuo esiintyjäkoukko oli maailman kärkijoukkoa. Ryhmä oli huolella koottu taikuuden eri aloilta. Jokainen heistä voisi yksistäänkin vetää yhden illan shown täydelle katsomolle, mutta luojan tähden EI jäähallissa. Mielestäni varsinkin pieniä Close-Up -temppuja ei saa esittää tällaisessa ympäristössä. Eikä elävässä esityksessä saa olla videokameroita artistin ja yleisön välissä. Ei ainakaakaan taikuriesityksissä.


Mielestäni illan huippu oli Andrew Basson esittämä Harry Houdini-jäljittely. Houdinin (24.3.1874–31.10.1926) yksi suurimmista numeroista oli vapautuminen kahleista vedellä täytetystä ja suljetusta laatikosta. Illan juontajat olivat myös hyviä.





.

No comments: