Tuesday, 13 March 2018

1932 Suomen Tivoli • Fun Fair


Viipurin Maatalousnäyttelyssä heinäkuussa 1932 oli tietenkin myös tivoli. Suomen Tivoli toi Viipurin sen ajan suurimmat tähdet sekä nykyaikaisimmat ajolaitteet ja pelit. Ylhäällä olevasta kuvasta on tunnistettu kolme virolaista sirkustaiteilijaa: alarivissä kolmas vasemmalta lukien surmanajaja Konstantin Kala (1894–1969), neljäs vasemmalta taikuri Ernesto eli  Ernest Peerna (1897–1942) (silmälasipäinen mies) ja viides vasemmalta surmanajaja ja klovni Martin Kroll (s. 1899) (klovnin maskissa). Kuvassa myös kaksi tummaihoista miestä, jotka esiintyivät todennäköisesti Tivolin kansatieteelliseessä Afrikka-näytöksessä. Oikealla osittain näkyvissä olevassa kyltissä tivolivieraita houkutellaan katsomaan "Ihmeellistä Afrikkaa".


Tässä kuva tivolialueesta maatalousnäyttelyssä. Edessä Tivolin sisäänkäynti, tivolikentällä mm. kaksi karusellia (vuoden 1929 muutostyöt läpikäynyt Messukaruselli oikealla) ja maailmanpyörä, lukuisia erilaisia telttoja sekä kookas kaksimastoinen sirkusteltta oikeassa reunassa.

Kommentit:

Lisää tunnitusehdotuksia ryhmäkuvaan. Sama kuva on Turun maakuntamuseon Yhtä Sirkusta- kirjassa. Eturivissä olevan mustan miehen takana istuu nainen ja hänen takanaan vähän vasemmalla nahkatakkinen mies. Väittäisin, että hän on Herbert Loots eli Konstantin Kalan surmanajokaveri, jota mainostettiin nimellä Herbert Kala.
Sitten edessä istuvan Konstantin Kalan takana oleva henkilö naisten keskellä. Voisiko hän olla Niilo Seppälä? Onko kenelläkään kuvia Niku Seppälästä ennen hänen harmaantumistaan?
Ihmettelee Markku Aulanko

.

1 comment:

  1. Lisää tunnitusehdotuksia ryhmäkuvaan. Sama kuva on Turun maakuntamuseon Yhtä Sirkusta- kirjassa. Eturivissä olevan mustan miehen takana istuu nainen ja hänen takanaan vähän vasemmalla nahkatakkinen mies. Väittäisin, että hän on Herbert Loots eli Konstantin Kalan surmanajokaveri, jota mainostettiin nimellä Herbert Kala.
    Sitten edessä istuvan Konstantin Kalan takana oleva henkilö naisten keskellä. Voisiko hän olla Niilo Seppälä? Onko kenelläkään kuvia Niku Seppälästä ennen hänen harmaantumistaan? Ihmettelee Markku Aulanko

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: