Sunday 11 March 2018

1969 Tivoli Skandia


Tämä ilmoitus oli Etelä-Saimaa -lehdessä 13.7.1969. Tivoli Skandiaa piti liikkeellä Vilho ja Elsa Pellikka. He pitivät  60-luvulla ampumatelttaa Toivo Sariolan Tivolissa. Pellikka piti myös strip tease -telttaa markkinoilla. Kuuluisin esiintyjä siinä oli kaikkien markkinamiesten tuntema Sipriina. Tässä blogissa oli aiemmin valokuva Tivoli Matti Sariolan henkilökunnasta vuodelta 1963. Siitä tunnistettiin mm. nuori neitokainen Raija Pellikka ja rva Pellikka. Nimi Ville Pellikka putkahtaa esiin jossain, mutta tarkoittikohan se Vilhoa.

Aimo Leikas hallitsi löysän vaijerin.

Tivolin nimi kirjoitettiin joskus myös muotoon Tivoli Scandia tai Suurtivoli Skandia. Tuossa ilmoituksessa esitellään monta sirkus-artistia: tanssijatar Natalie, vaijeri-akrobaatti Leikas, notkeusvoimistelijat Diana ja Birgitta, Louniakit, Taikurien kuningas Aleksander Casso ja Hullun Garanbon ihme. Vahvimmin historian lehdille ovat jääneet Leikas ja Casso. Ilmoituksen lähettänyt Sauli Vainikka täytti ensimmäisenä esityspäivänä 13 vuotta ja juhlisti sitä tivolissa. – En paljon muista, mutta sen verran että jännää ja ennen kokematonta oli.

Taikuri Alexander Casso eli Johannes Hyvärinen.

Samana vuonna 20.–21.5. Tivoli Skandia vieraili Hyvinkäällä. Silloin tivoli mainosti Onni Suurosen surmanajonäytöksiä ja 2 Swengs -nimistä trapetsi-duoa. Ohjelma siis vaihteli kiertueen aikana.



.

No comments: