Saturday, 3 March 2018

Kalle Pikkuharju, Contortionist, Antipodist

Enricon kuvassa Gironan juhlahumun keskellä Kalle Pikkuharju
Hoikalla miehellä tietysti hiukan laiha risti lipussaan,

Notkeusakrobaatti ja jalkajonglööri Kalle Santeri Pikkuharju on vasta 18-vuotias tulevaisuuden sirkustähti, jos vain innostusta riittää. Nyt helmikuussa hän kohahdutti sirkusammattilaisia koillis-Espanjan Gironassa pidetyssä sirkusfestivaalissa Festival Internacional del circ Elefant d'Or. Hänen esityksensä palkittiin Ranskan Sirkusklubin erikoispalkinnolla. Tiedotteiden mukaan hän käytti taiteilijanimeä Zephyr. Vai oliko se tuon numeron nimi?

Christian Sudren kuvassa hymyilevät Jasmine Straga, Zephyr ja Christian Hamel.

Nuoresta iästään huolimatta Kalle on ehtinyt kierrellä maailman sirkuksia Australiaa myöten. Pari vuotta sitten hänet palkittiin kahden vuoden välein järjestettävillä kansainvälisen Wiesbadenin European Youth Circus -festivaaleilla Saksassa tuomariston myöntämällä Alexandre Grimailov -tunnustuspalkinnolla. Kalle myös esiintyi järjestetyn festivaalin gaalassa.

Kalle Pikkuharju Sorin Sirkuksen joulushowssa 2014.

Valkeakoskelainen Kalle Pikkuharju aloitti telinevoimistelun 9-vuotiaana. Hän jatkoi Sorin Sirkuksessa Tampereella 12-vuotiaana. Sirkuksessa häntä kiehtoi harrastukseensa liittyvä taiteellisuus. Kalle on akrobaattina pitkälti itseoppinut. Kalle treenaa päivittäin kolme–neljä tuntia. Harjoitusrutiiniin kuuluu lämmittelyä, venyttelyä, temppujen hiomista, kahvakuulatreeniä, kehonpainoharjoittelua, voimatreeniä...

Kalle Pikkuharju Sorin Sirkuksen joulushowssa 2014.

Ihan kuin tämän akrobaatin kroppa olisi muovailuvahaa, jota hän taivuttelee oman tahtonsa mukaan. Kateeksi käy Kalle Pikkuharjun notkeus. Itse olen häneen verrattuna kuin jäätynyt lumiukko. Painoa minulla on vain 0,1 tonnia. En ole siis ylipainoinen vaan alimittainen. Taulukoiden mukaanhan pituuteni pitäisi olla 205 cm.

Kalle Pikkuharju Sorin Sirkuksen joulushowssa 2014.

Harvinainen sukunimi tuo Pikkuharju. Niitä ei kuulemma ole Suomessa kuin reilu 30 kpl.


.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: