Tuesday, 15 August 2017

Yodel


Yodel on absurdi komedia, jonka tähtenä loistaa jodlaava Wolfegang Glochenspiel. Kaiken takana on Colm O’Grady, joka yllättävän hyvin tuo esille Nahkahousulandian kulttuurin selkeimmät piirteet tässä älyttömyyden ylistyksessä. Esitys on niin yliampuvaa, että sitä ei ehkä kannata esittää jossain Sveitsin alppikylässä. Meikäläisiin tällainen kohellus kyllä kolahtaa ja huvittaa. Esitys oli koottu hyvin pikkutarkasti aidon tuntuseksi. Rekvisiitta ja asut näyttivät ihan oikeilta.


Colm O’Grady esiintyi Tampereen Teatterikesän ja Circus Ruska Festivaalin nimissä Pakkahuoneen aukiolla. Esiintymiskielenä oli englanti, jonka väliin sinne tänne lensi muutama saksankielinen sanonta. Englanninkielentaitoni ei ole kehuttava, mutta ei se tuntunut olevan esiintyjälläkään. Kunnes tajusin, että hänhän on irlantilainen. Kun Dublinissa syntynyt kaveri yrittää puhua englantia saksalaisella aksentilla, niin ei se voi olla kovinkaan selkeää kieltä. Mutta toimeen tultiin. Ja onneksi sitä jodlausta ei tullut liikaa.


Colm O’Grady on esiintynyt jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja kiertänyt jo viisi mannertakin esiintyen teattereissa, sirkuksissa ja kabareissa soolona ja ryhmissä. Viimeisimmät soolonumerot Euroopassa ovat olleet katuteatteriesitykset Hot Potato, Cirque de Sally ja nyt nähty Yodel. O'Grady on perustanut vuonna 2007 Jonathan Gunningin kanssa Clowns Without Borders Ireland'n, jossa Colm on tällä hetkellä johtajana. Hän on myös sihteerinä Clowns Without Borders International'ssa.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: