Tuesday, 29 August 2017

Bluffo – ilonamme jo 50 vuotta • Our joy for 50 years

Prof. Bluffo Sirkus Finlandian juontaja 2014.

Pekka Kärkkäinen syntyi 5.7.1951 Helsingissä. Isä oli viulutaiteilija Jorma Kärkkäinen ja äiti oli Yleisradion ajanvieteosaston päällikkö Eva von Cräutlein. Kun vielä muistetaan, että isoisä oli kapellimestari Robert Kärkkäinen, ei ole yhtään ihmeellistä, että Pekasta tuli laulaja, rumpali, taikuri, koomikko, sirkusklovni, viihdetaiteilija ja hyvänmielenlähettiläs prof. Bluffo. Jossakin vaiheessa Pekka otti käyttöönsä äitinsä sukunimen Von Cräutlein. Vaimo Maria on luontopedagogi, mutta sopivasti hurahtanut myös Pekan touhuihin.

Maria ja Pekka von Gräutlein Juhlatalonsa tupaantuliaisissa 2016. 

Pekka von Cräutlein viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa kotonaan Holkenilla Inkoon Tähtelässä 2.9.2017. Maria ja Pekka ovat parissa vuodessa kunnostaneet kotitilastaan loistavan monitoimikeskuksen, joka kantaa edelleen vanhaa Holkenin nimeä. Juhlassa tarjoillaan herkullinen illallinen musiikin säestyksellä. Paikalla on Virkkalan torvisoittokunta, Delia St.Claire, joka esittää ranskalaisia laulelmia, irkkubändi Irish Caps ja isännän, Bluffon, lattari & jazz bändi Continental Quintet sekä yllätysesiintyjiä! Samassa tilaisuudessa uusitut tilat vihitään virallisesti Holkenin Kulttuurikeskukseksi

Prof. Bluffo Grand Hotel Tammerin edessä Tampereella 2001.

Pekan esiintyminen lapsille alkoi jo vuonna 1963 Auroran sairaalan lapsipotilaille tehdyn taikaohjelman myötä. Artistin ura käynnistyi 16-vuotiaana, jolloin hän pääsi kuuluisan Onni Klovnin (Onni Gideon Tervonen) oppipojaksi ja keikoille. Ensimmäinen TV-esiintyminen tapahtui Sirkus Papukaijassa vuonna 1967. Prof. Bluffon ansioluettelo on hengästyttävän pitkä. Käykää lukemassa täällä.

Prof. Bluffo ja Noita-akka Veli-Matti Kunnari 2017. 

Onneksi olkoon Pekka. Olet tehnyt ihmisiä onnellisemmiksi useammin kuin ehkä arvaatkaan. Jos arvaat, niin saat kyllä anteeksi artistille kuuluvan narsismin, sillä olet ihmisenäkin ihan hyvä tyyppi.

C.-G. Jernström ja Prof. Bluffo Sirkus Finlandiassa 2002..

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: