Thursday 8 December 2011

Mobiilisirkus


Eipä olisi uskonut kymmenen vuotta sitten, että tänään voi tarkistaa sirkuksen näytösajat omasta kännykästä. Sieltä näkee myös millainen ohjelma on ja jos oikein innostut voit vaikka varata lippusi. Puhelimesta näkee viimeiset sirkusuutiset ja lehdistötiedotteet. Nämä ohjelmapalikat ovat ladattavissa sekä älypuhelimiin että tabletteihin.

Omassa puhelimessani on tällä hetkellä Charles Knie, Herman Renz, Cirque d'Hiver, Arlette Gruss ja Cirque du Soleil -sirkukset. Ja lisää sirkuksia on kuulemma tulossa.

Näkyyhän nykypuhelimissa jo tavalliset nettisivutkin, mutta on hankalaa lukea pieneltä puhelimen ruudulta tekstiä, joka on tarkoitettu 20 kertaa suuremmalle monitorille. Nämä sirkus-appsit on rakennettu nimenomaan pikkuruudulle sopivaksi.

Taitaa kuitenkin olla niin, että näistä palveluista kiinnostuneita on aika vähän. Samat asiat kun näkee netistäkin. Mutta sirkusten henkilökunnalle, harrastajille ja artisteille tämä on kätevä palvelumuoto. Jokohan pian saadaan joku suomalainen sirkus näihin mobiililaitteisiin. TTT eli Tampereen Työväen Teatteri siellä jo on.

No comments: