Monday 24 February 2020

2020 • Pronssia Monacossa • Bronze in Monaco

Akrobatiataidot eivät ole pahitteeksi Sveitsin TV:n kuvaajillakaan.

Monte-Carlon pronssimitali on sirkusmaailmassa arvostettu saavutus. Onhan kilpakumppaneina olleet maailman parhaat sirkustaiteilijat. Vuonna 1974 tämä tapahtuma oli ensimmäinen tosi sirkusfestivaali, jota koskaan on esitetty länsimaissa. Eikä sen arvo ole vieläkään rapistunut. Tosin se on joka vuosi samanlainen, joten olisikohan sen syytä vähän muuttuakin ajan mukana. Ruhtinas Rainier III jakoi ensimmäisessä festivaalissa palkinnoiksi kultaiset ja hopeiset klovni-patsaat. Vasta vuonna 2002 lisättiin palkinto-valikoimaa pronssisella klovnilla. Näiden kolmen palkinnon lisäksi on jo vuosia jaettu ylimääräisiä lisäpalkintoja. Tänä vuonna niitä oli yli neljäkymmentä.
Pronssi-klovnit ojennettiin näille artisteille tänä vuonna:
• Flash of Splash
• Troupe Efimov
• The Bingo “5 boys” 
• Troupe Zola du Mongolia Circus


Duon Flash of Splash muodostivat ukrainalainen Yevhen Abakumov ja venäläinen Amalia Avanesian. He tekivät loisteliaan ilma-akrobatianumeron.


Yli kymmenen henkeä käsittävä Troupe Efimov oli kaunista katseltavaa. Vauhdikkaan numeron lajinimeksi kerrottiin Fast Track.


The Bingo “5 boys” akrobaattiryhmä esitti kiinalaisessa mastossa normaalista poikkeavan tankonumeron hurjalla vauhdilla.


Troupe Zola edusti Mongolian sirkusta. Vipulautaa hyväksikäyttäen muodostettiin mm. mitä komeimpia pyramideja. Katsojaa ihan pelotti välillä.




.

No comments: