Tuesday 11 March 2014

Peräkärryt rekisteriin


Kaikki hinattava pitää olla rekisterissä ensi vuoden vaihteessa. Työmaavaunut, kioskivaunut, henkilönostimet, aggregaattivaunut ja kaiken maailman työkoneet on rekisteröitävä 1. tammikuuta mennessä, jos aiotaan maanteillä liikkua. Sirkuksillahan näitä vedettäviä vehkeitä on pikkuista vaille paljon. Kun tällainen hinattava laite on rekisteröity, sitä ei kuitenkaan tarvitse määräaikaiskatsastaa vaikka laitteessa olisi jarrut. Aamulehti kertoi näitä hinattavia vaunuja olevan Suomessa ainakin 10000. Muutostyöt ja rekisteröinti vievät oman aikansa, joten muutostöihin on syytä ryhtyä nyt.

Näin on tehnyt Sirkus Finlandiakin. Talvileirissä Pohjassa kunnostetaan jo viimeisiä laitteita. Näissä kuvissa muutostöiden kohteena on ”Vihreä helvetti” eli henkilökunnan oma vessa-vaunu. Vanha vihreä väri on peitetty firman väreillä, joten sille pitää nyt keksiä uusi lempinimi. Pyörien kimpussa ähkii Olli Moilanen ja nuotteja lukee kuljetuspäällikkö Hantta Laaksonen.


1 comment:

Dana said...

Kuuluvatko näistä mikään raskaskaluston hinaukseen? Hyvä että on kuitenkin palveluita, jotka niitäkin tekevät. Ellei sitä hoida sitten omalta osaa. Meillä on muutamia raskaampia kalustoja mieheni työkäytössä, ja olemme usein miettineetkin, että vielä ei hinausta ole tarvinnut tehdä. Kuinkahan siis kävisi, jos nämä jäisivät välille?