Wednesday 12 December 2012

Taikuri Marko



Kävin katsomassa sunnuntaina Taikuri Markoa Tampereen Joulutorilla Jakobin Sirkuksen teltassa. Harmitti Markon puolesta, että yleisöä ei ollut paljoakaan. Syy oli yksinomaan paikan päällä tapahtuvan huonon mainonnan. Mutta meillä oli hauskaa. Marko otti hyvin yleisönsä. Eikä teltassakaan ollut kylmä. Pikkulämppäri oli kuulemma lainassa Sirkus Finlandiasta.

Taikuri Marko eli Marko Petteri Akkanen (s. 02.03.1985) on nykyään tamperelainen ja toimii mm. Sorin Sirkuksessa tuntiopettajana. Taikomisen lisäksi Marko hallitsee erinomaisesti jongleerauksen. Hän on myös loistava jojomies sekä diabolon ja kendaman käsittelijä. Yläkuvassa Markon kanssa pesukarhu Santeri, joka on jo pitkään ollut mukana esityksissä. Marko opiskelee tällä hetkellä Tampereen yliopistossa puheviestintää sivuaineenaan psykologia ja vuorovaikutteinen teknologia.

Timo Taikurin temppupakkauksesta kaikki alkoi. Marko oli silloin 11-vuotias. Ensimmäinen keikka hänellä oli jo pari vuotta myöhemmin. Jongleerausta Marko alkoi opettelemaan vuonna -98 taikuuden ohessa. Hän on perustanut lahtelaisen Sirkus Kumiankan yhdessä jonglööri Aaro Kontion kanssa vuonna 2002. Taikuri Marko -hahmo syntyi vuonna 2004.



No comments: