Wednesday, 5 December 2012

Sirkuslaiset VatikaanissaSéppo Tauriaisella, jonka moni tuntee paremmin nimellä Sebastian, oli erinomainen tilaisuus käydä Roomassa, kun Paavi Benedictus XVI kutsui "Kiertävien esiintyjien maailman" eli sirkus-, tivoli- ja karnevaaliväkeä Vatikaaniin joulukuun 1. päivänä. Paavi Benedictus XVI (syntymänimeltään Joseph Alois Ratzinger, s. 16.4.1927, Saksa) on Rooman piispa ja katolisen kirkon johtaja vuodesta 2005. Hän on Vatikaanin virallisten luetteloiden mukaan 265. paavi.

Seppo lähetti muutaman kuvan. Ylhäällä sirkusteltta ja karuselli Pyhän Pietarin torilla Vatikaanissa paivällä ja illalla. Alakuvassa Seppo vierellään tunnettu sirkuspappi isä Ellinghaus ompelimon edessä, joka valmistaa Paavin vaatteet. Kaulassa heillä on saksalaisten festarihuivit.

Sebastian kertoi mielenkiintoisesta matkastaan:
Menin paikalle jo 28.11. ja isät Ellinghaus sekä Martin Fuchs esittelivät minulle kaupunkia. Rooma oli mahtava nähdä ja oli hyvä, että tulin aikaisemmin. Myöhemmin paikalle tuli muitakin kutsuttuja ja olin saksalaisten ryhmän mukana.
Pe 30.11. pidettiin sirkuslaisille messu Pietarin kirkossa Kardinaali Antonio Maria Veglion johdolla. Pietarin kirkon eteen oli pystytetty sirkusteltta ja karuselli. Siitä jatkettiin Piazza del Popololle, aukiolle, jonne oli pystytetty monenlaista sirkukseen ja karnevaaliin liittyvää. Joka puolella oli esiintyjiä sekä katsottavaa. Oli klovneja, saippuakuplataiteilija, sirkusnäytös avoimella maneesilla (ilman telttaa), tanssiryhmiä ym. Tämän erittäin hyvän tapahtuman keskeytti sade.
La 1.12. oli Paavin audienssi. Sitä edelsi erittäin monipuolinen näytös Paavin vastaanottohallissa, mm. katkelmia Leijonakuningas musikaalista (tanssi), klovneja, akrobaatteja, taikuri-pappi, tosi hyvä jonglööri, käärmeihminen, monta hola-hoop numeroa, kansanmusiikkia ja -tansseja, nukketeatteria käsinukeilla ja marioneteilla, posetiivari. Paikalla oli myös useita soittokuntia. Numerot olivat lähinnä italialaisista sirkuksista ja siellä vilisi tunnettuja sukunimiä kuten Orfei, Errani ja Togni. Eräässä tanssiesityksessä soi yllättäen suomalaisen Nightwishin musiikki.
Kesken eräään musiikkiesityksen sali täyttyi sveitsiläiskaartin vartijoista ja esitys keskeytettiin. Pyhä isä saapui lavalle. Paavi näytti olevan hyvässä kunnossa ja iloisella tuulella. Kardinaali esitteli ryhmän, joka oli suuri. Halliin mahtuu 6 300 henkeä ja se näytti olevan täynnä. Sain onneksi hyvän paikan heti kolmannelta riviltä, kun menin tuttujen pappien ja heidä piispatoverin matkassa.
Tämän jälkeen kolme henkilöä sai käydä puhumassa Pyhälle isälle. Yksi heistä oli meidän mukana tullut Probstin perheen klovnitytär. Tätä seurasi muutama esitys sirkusta ja marionettiteatteria. Sitten lavalle tuotiin kaksi tiikeripentua, jotka Paavi ilmeisesti siunasi, kuten myös marionettiteatterin nuket. Sitten Paavi piti puheen sirkus- ja karnevaalityöntekijöille. Ensin italiaksi sitten myös lyhyesti englanniksi ja muutamalla muulla kielellä. Lopuksi rukoiltiin yhdessä Padre Nostro rukous (Isä meidän). Tämän jälkeen etumainen rivi sai nousta portaat ja pääsi Paavin siunattavaksi.
Tapahtuma oli erittäin hyvin järjestetty ja yllätyin monista hyvistä numeroista.

Lisätietoa: Katholische Circus- und Schaustellerseelsorge


Kommentit:

Ja vieraina olivat Sirkus Finlandiasta myös Calle Jernström jr, Maria Jernström, Marleena Jarz ja Carlo Jarz. Kiitos heille mukavasta seurasta!
Klovni Sebastian 

1 comment:

Klovni Sebastian said...

Ja vieraina olivat Sirkus Finlandiasta myös Calle Jernström jr, Maria Jernström, Marleena Jarz ja Carlo Jarz. Kiitos heille mukavasta seurasta!

Klovni Sebastian