Sunday 26 February 2012

Lionel leijonaihminen



Pari viikkoa sitten oli postaus kummallisuuksista. Markku Aulanko lähetti postikortin, jossa komeilee Lionel, leijonaihminen. Oikealta nimeltään hän on Stefan Bibrowski.

Tämä friikkishown tähti syntyi 1890 Wilezagorassa Puolassa. Poika tuotiin 3-vuotiaana Saksaan ja häntä tutki Atropologisen seuran professori Virchow. Aachenissä hän meni kouluun mutta matkusti pian löytäjänsä kanssa Amerikkaan, missä Lionel 5 vuoden ajan oli Barnum & Baileyn sirkuksen vetonaulana. Sen jälkeen Lionel palasi Saksaan ja meni vasta 1923 uudelleen turneelle Amerikkaan. Vuonna 1930 hän Italian kierroksen aikana kuoli sydänkohtaukseen.

Tämä kortti on lähetetty 10.12.1913 Karlsruhesta Saksasta Aino Eloniemelle Helsinkiin tämän syntymäpäiväksi. Lähettäjä on ollut Wäinö. Kortissa lukee: "Toisella puolella olevaa leijonaihmistä olen ollut katsomassa. Se on aivan sen näköinen".

Kommentit:

Muistaakseni 2004 ilmestyi Sven Hirnin mainio kirja "Kaunotar ja hirviöitä", jossa näitä kummallisuuksia esiteltiin.
Harri Karvonen


---------------------------


Siitä Lionmensch Leijonaihminen en lyötänyt tarinaa kirjasta Kaunotar ja Hirviöitä, mutta sen sijaan kuva ja tarina on Sven Hirnin kirjassa: Kaiken Kansan Huvit Tivolitoiminta 1800-luvulla (1986).
BG

1 comment:

Anonymous said...

Muistaakseni 2004 ilmestyi Sven Hirnin mainio kirja "Kaunotar ja hirviöitä", jossa näitä kummallisuuksia esiteltiin.

Harri Karvonen