Monday 13 February 2012

Juoksupojasta Pormestariksi

Eero Lehtisen (s. 10.11.1945) elämänkerta on ilmestynyt. Ne jotka miehen tuntevat ja hänen vauhtinsa tietävät, arvelevat, että kyseessä on vasta trilogian ensimmäinen osa. Kirja kannattaa lukea. Nuorille on turha sanoa, että ottakaa opiksi. Kantapään kautta tämä elämisen taito on opittava. Sukupolvi toisensa perään.

Kirjaa lukiessa hengästyy. Paljon on mies eläissään ehtinyt kokea. Jäätyään eläkkeelle Lempäälän Ideaparkin Pormestarin virasta, hän päätti kirjata ylös elämänsä vaiheet. Viimeksi tavatessamme näytti kuitenkin siltä, ettei mikään ole muuttunut. Eeron omin sanoin: – Ikääntyminen on pakko, vanheneminen vapaaehtoista. Tämä nielurisa-akrobaatti puhuu edelleen koko ajan, tervehtii kaikkia ohikulkevia ja katsoo puhekaveriaan suoraan silmiin. Mahtava mies, jolla on elämän arvot järjestyksessä, ja kertoo niistä mieluusti muillekin.

Eeron esiintymiset sirkuksissa ovat vähäisiä, vaikka sinnekin hän kuuluisi. Eerolla on useita hahmoja käytössään. Tunnetuin niistä lienee Eetu-Pelle. Muita hahmoja ovat Kapteeni Koukku, Nipa-Seremoniamestari, Joulupukki ja Maailman Matti. Joukkoon pitää toki lisätä myös Robotti Rane, joka puhuu muttei pussaa tavarataloissa liikkuessaan.

No comments: