Saturday 14 January 2012

Zoo Cirkus mainoslehti 1949


Jo vuotta aiemmin Zoo Cirkus vieraili Helsingissä. Nyt valloitettiin koko Suomi. Lehdessä kerrottiin, että yksi ja toinen helsingitär sai edellistalvena ylimääräistä sydämentykytystä ihaillessaan kauniin Trolle Rhodinin sulavaa liikehtimistä hevostensa parissa. Mutta Trolle on kuulemma jo ihastunut Ingeborg Gautieriin, joka hymyilee kuin amerikkalainen kansikuvatyttö.

Lehdessä kerrotaan myös tshekki Franz Trubkasta, joka jo 16-vuotiaana muutti Ranskaan. Leijonan kesyttämisen vaikeudesta kysyttäessä hän vastaa: – Vaikein kesytettävä on lopultakin nainen . . .

Trolle Rhodinin nuoremman veljen Jack Rhodinin esittämät simpanssit Carioca ja Panchita surivat kuulemma kovasti kaverinsa Tarzanin kuolemaa. Simpanssi Tarzan oli yleisön lemmikki edellistalvena Helsingin Hippodromissa.

Intialaisista elefanteista puhutaan lehdessä paljon. Gösta Kruuse oli niiden 21-vuotias kouluttaja. Isänsä Kruuse Senior toimi sirkuksen tallimestarina.

Lisäksi lehdessä on muutamia anekdootteja ja sirkuskaskuja. Tämän mainoslehden lisäksi vuonna 1949 painettiin myös ohjelmalehti, josta kerroin 2.1.2012.

No comments: