Thursday 5 January 2012

Lasten Päivän Suursirkus


Vuonna 1950 Trolle Rhodinin Zoo Cirkus kiersi jälleen Suomea Lasten Päivän Suursirkus -nimellä ja asettui mm. Linnanmäelle syyskuussa. Helsingissä oli samaan aikaan jotkut messut ja bussiyhteys sukkuloi Messuhallin ja Lintsin välillä. Sirkuslippuja myytiin messuporteilla ja niillä sai ilmaisen bussikyydin huvipuistoon.

Sirkus saapui Helsinkiin junalla, jossa oli peräti 22 vaunua, aamulla klo 10 jälkeen ja ensi-ilta oli samana iltana klo 20. Hufvudstadsbladetiin ei löytynyt sopivan levyista ilmoituspohjaa, joten se leikattiin leveämmästä vedoksesta ja siinä samalla hävisi puolet jääkarhun päästä. Mutta ei sitä varmaan monikaan huomannut.

Ilmoitus lupasi häikäisevän kansainvälisen ohjelman ja 11 jääkarhua, jättinorsuja, koulutettuja simpansseja sekä 45 hevosta ja ponia. Ohjelmassa mainitaan monien muiden lisäksi myös suomalainen taikuri Julius Sundman. Lisäksi ohjelmassa nähtiin legendaarinen antipodisti Will Carr, jonka tempuista puhutaan vielä nykyäänkin. Historia kertoo myös hänen riistäneen itse henkensä vanhoilla päivillään.

No comments: