Tuesday 15 September 2020

2022 • Festival International du Cirque de Monte Carlo

Kiinteä sirkusteltta Välimeren rannalla.

Monaco on pinta-alaltaan maailman toiseksi pienin itsenäinen valtio heti Vatikaanin jälkeen. Valtion pinta-ala on 1,95 neliökilometriä, ja asukkaita on noin 30 500. Maailman suurin sirkustapahtuma Festival International du Cirque de Monte Carlo järjestetään Monacon lounaisosassa Fontvieillen mereltä vallatulla alueella. Siellä on myös helikopterikenttä, josta kiireisimmät lentävät hetkessä 18 kilometrin päässä sijaitsevalle Nizzan lentokentälle.

Juliste 2022.

Jokavuotinen Monacon sirkusfestivaali oli tarkoitus pitää ensi tammikuussa, mutta Korona-epidemia siirtää sitä nyt vuodella eteenpäin. Järjestyksessä 45. festivaali järjestetään 20.–30.1.2022. Maailman suurin sirkustapahtuma esittelee yli 200 taiteilijaa yli 20 maasta. Jos oikein muistan festivaalia on siirretty aiemminkin pari kertaa. Ensimmäinen kerta oli 1982 kun Monacon ruhtinaan Rainier III:n puoliso ruhtinatar Grace menehtyi auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Prinsessa Stéphanie kioskikujalla 2017.

Ruhtinas Rainier III loi Monacon Sirkusfestivaalit 1974. Tällä hetkellä on tapahtuman johdossa hänen tyttärensä prinsessa Stéphanie, joka jo 9-vuotiaana istui ensimmäisen kerran festivaalin tuomaristossa. Ruhtinasperhe on aina vahvasti edustettuna jokaisessa festivaalin näytöksessä. Aikuisten sirkusfestivaalin jälkeen järjestetään nykyisin samantapainen tapahtuma nuorille nouseville sirkustähdille. Festivaalin nimi on New Generation. Nuorten tapahtuman johdossa on Stéphanien tytär Pauline. Se järjestetään  nyt 10. kerran 5.–6.2.2022.

Suomalaisiakin on Monacossa nähty. Tässä La Salima eli Salima Peippo 2010.

Norsut Monacon sirkusparaatissa aurinkoisena tammikuun päivänä 2009.



.

No comments: