Sunday 27 September 2020

2020 • Lucky Hell • Tykkää miekoista • Likes swords


On tässä naista kerrakseen Sirkus Finlandiassa. Miellyttävän näköinen, yltä-päältä tatuoitu, lempinimeltään Lucky Hell ja nauttii miekkojen nielemisestä. Herättää aika ristiriitaisia ajatuksia. Hän on lähtöisin Australiasta ja kiertänyt ympäri maailmaa esiintyen varsinkin vierietee-näytöksissä. Nyt hän esiintyy ilmeisesti ensimmäisen kerran sirkuksessa. 

Miekannieleminen tunnettiin jo satoja vuosia ennen sirkusnäytöksen keksimistä. Miekannieleminen on harvinainen esityslaji, jossa esiintyjä työntää teroittamattoman miekan ruokatorveensa tukahduttaen oksennusrefleksin. Miekannielemiseen pystyviä taiteilijoita on hyvin harvassa maailmalla. Suomessa niitä on ollut muutama.

Tottakai tälläkin alalla tehdään maailmanennätyksiä. Yksi niistä tehtiin 2010, kun Lucky Hell'n maanmies Space Cowboy eli Chayne Hultgren työnsi kurkkuunsa kaikkiaan 18 miekkaa Sydneyssä järjestetyssä tapahtumassa. Kukin miekka oli 72 senttiä pitkä. Tapauksen lehtikuva kertoo kuitenkin etteivät ne kaikki ihan kahvaa myöten sisällä olleet.

Lucky Hell'n selkäpiitä kutittavan esityksen näette vielä tänään 27.9. Turussa, 29.9. Kauniaisissa ja sitten koko lokakuun ajan Helsingin Kaisaniemessä. Lapsia ja aikuisiakin kannattaa muistuttaa, että tätä ei saa kokeilla kotona tai kaverien kanssa. Tämä on todella vaarallinen temppu.





.

No comments: