Venla oli vuosina 1982–2010 jaettu televisioalan palkinto. Vuodesta 2011 Venla-palkinto ja Kultainen TV-palkinto yhdistettiin Kultainen Venla-palkinnoksi. Draama- ja viihdetuomaristo jakoivat palkintoja yhdessätoista sarjassa. Yleisö valitsi Yleisö-Venlan saajan. Näiden lisäksi sekä draama- että viihdetuomaristolla oli molemmilla halutessaan oikeus myöntää yksi Erikois-Venla. Venloja jaettiin siis joka vuosi yhteensä 12, 13 tai 14 kappaletta, useimmiten 13.
Vasemmalla säveltäjä Kari Rydman, selin Ere Kokkonen, pöydän ääressä koomikko Pertti Pasanen ja näyttelijä Hannele Lauri.
Vieraat ovat tulossa Helsingin Kaupunginteatteriin. Vasemmalla tv2:n johtaja Tapio Siikala, välissä näyttelijä Hannele Lauri ja tv1:n johtaja Arne Wessberg. Taustalla ministeri Kaarina Suonio.
2000-luvulla kilpailuun osallistuvat koko kotimaisella ohjelmistollaan viisi suurinta kanavaa eli Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen ja Yle Fem. Yleisö-Venlaa tavoitteli jokaiselta kanavalta kaksi kanavan itsensä asettamaa ehdokasta, eli yhteensä Yleisö-Venla-ehdokkaita oli kymmenen. Palkinnot jaettiin tammikuussa pidettävässä Venla-gaalassa, jonka järjesti vuorovuosin jokainen kilpailussa mukana olevista kanavista.
Vasemmalla näyttelijä Jussi Parviainen, sitten persoona Jörn Donner, kaksi tuntematonta
selkää ja oikealla on näyttelijä Jukka Puotila.
Vuonna 1985 tilaisuus pidettiin Helsingin Kaupunginteatterissa. Opetusministerinä oli silloin Kaarina Suonio. Silloin mukana oli myös sirkusesiintyjiä. Taustavaikuttaja tähän lienee ollut toimittaja Osmo Jokinen. Erikois-Venlan sai Spede Pasanen ja Yleisö-Venlan Spede-Show. Tässä jutussa Markku Aulangon arkiston kuvasatoa tuosta Gaalasta. Teksti Markku Aulanko.
Kuvassa mukaan kutsutut sirkuslaiset. Vasemmalla sirkustutkailija Markku Aulanko, akrobaatti Kari Hasanen ja akrobaatti Langry Jr.
Pöydän ääressä vasemmalla Arne Wessberg, sitten Kaarina Suonio ja toimittaja Ralf Friberg.
Keskellä sikaria polttava Elokuva-arkiston johtaja ja myöhemmin CiVan sirkusneuvoston puheenjohtajana toiminut Olli Alho. Vuonna 1985 elettiin ”vanhaa hyvää aikaa”, jolloin sai tuprutella piippua ja sikaria, nappailla pieniä ja harrastaa muitakin paheita.
.
No comments:
Post a Comment