Wednesday, 24 January 2018

42eme Festival International du Cirque de Monte-Carlo

Prinsessa Stéphanie ja/tai Ruhtinas Albert II ovat aina mukana sirkusnäytöksissä.

Monaco on aivan ihana paikka. Se on turistille ystävällinen, turvallinen ja erittäin palveluhenkinen maa. Vuonna 1974 valtion päämies Ruhtinas Rainier III perusti festivaalin lempiharrastukselleen sirkukselle. Nyt Monte Carlon 42. Kansainväliset Sirkusfestivaalit saatiin jo niin pitkälle, että tämän vuoden palkitut artistit ovat selvillä. Tässä lista pääpalkintojen saajista:
KULTAINEN KLOVNI
Troupe acrobatique de Shanghai (équilibristes)
Merrylu & Jozsef Richter
HOPEINEN KLOVNI
Prosvirnin
Duo Stauberti
Duo Ballance
PRONSSINEN KLOVNI
Duo 2-Zen-O
Troupe acrobatique de la Mongolie Intérieure - Monocycles
Troupe Vavilov
Michael Ferreri
Troupe The Heroes

Jozsef & Merrylu Richterin Pas de deux oli kunnianosoitus 250-vuotiselle sirkukselle.

Artistit olivat todella korkeatasoisia. Monacon festivaaleilla näkee aina monta maailman parasta sirkustaiteilijaa. Moitteen sijaakin on. Omasta mielestäni on vähän ontuvaa, että kansainvälisessä tapahtumassa puhutaan vain ranskaa. Kun näytös kestää väliaikoineen jopa 4–5 tuntia ja juontaja puhuu ylipitkiä löpinöitä vain ranskaksi, tulee muita kieliä käyttävälle kyllä aika pitkäksi. Toinen ongelmakohta on pitkät pimeät jaksot numeroiden välissä. Todellinen black out pilaa aina tunnelman. Tiedän, että näytöksen harjoituksiin ei ole liiemmälti aikaa, mutta niitä numeroiden välejä voisi alkaa suunnitella jo nyt.

Shanghain akrobaattiryhmä suoritti mahtavan numeronsa kuin kone.

Sirkusfestivaali loppuu vasta 28. tammikuuta. Helmikuun alussa 3.–4.2. vietetään samassa paikassa New Generation -tapahtumaa jo seitsemättä kertaa. Silloin nuoret nousevat sirkustähdet kilpailevat keskenään samalla kansainvälisellä maneesilla kuin aikuisten festivaalitkin.

.

No comments: