Monday, 22 January 2018

2002 • Nuorison Sirkusfestarit • Youth Circus Festivals


Vuonna 2002 juhlittiin Sirkuksen Suomeen tulon 200-vuotisjuhlia. Yksi juhlavuoden tapahtumista Turussa oli Suomen Nuorisosirkusliiton järjestämät  sirkusfestarit. Ne pidettiin toukokuun toisella viikolla ja kestivät neljä päivää. Paikka oli Caribia-halli. Festivaali oli osa Yhtä Sirkusta! -tapahtumasarjaa.

Turussa oli järjestetty sirkusfestarit kerran aikaisemminkin eli vuonna 1996 ja silloin järjestelyistä vastasi Turun Taiteen ja Viestinnän Oppilaitoksen eli TUTVO:n ensimmäinen vuosikurssi.  Paikkana oli silloin Kupittaan jäähalli. Nyt oli vuorossa kolmas vuosikurssi ja porukan puheenjohtajana oli Tanja Sjöros. Opettajakunnan ohella opiskelijoiden tukena oli koulusta ohjelmasihteeri Marika Leinonen. Hänellä oli kokemusta myös vuoden 1966 festareista. Festivaalin tunnuksena oli käsillään (tai siivillään) kävelevä Sorsa ja sen oli suunnitellut Mette Ylikorva. Opiskelijoiden muodostama yhdistys on nimeltään Sirkus Sorsa. Nimi juontuu sirkuslaisten ensimmäisestä harjoitussalista, joka sijaitsi Sorsatiellä.


Festareista tehtiin 24-sivuinen esite, johon saatiin sekä sirkuksen juhlavuoden tapahtumasarjan suojelijana toimineen Tasavallan Presidentti Tarja Halosen että Maaherra Heikki Kosken tervehdys. Nuorisosirkusliiton puheenvuoron ohjelmalehteen kirjoitti liiton puheenjohtaja Sirpa Uimonen ja koulun virallisen tervehdyksen Taideakatemian johtaja Risto Hyppönen.  Sirkuslaisten vastuuopettajana eli virallisesti Sirkuksen suuntautumisvaihtoehtovastaavana toimi Satu Söyrinki.Lähde Markku Aulanko

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: