Sunday 3 November 2013

Peacock-teatteri 1961



Peacock-teatterissa oli toukokuussa 1961 Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen Vihreä Oksa.  Kesäkuussa Peacockissa esiintyi suosikki aikaisemmilta vuosilta, nimittän Dandy Brothers ja heinäkuussa amerikkalainen lapsitähti Sonny Day.

Linnanmäen Peacockissa oli paljon tanssipitoista ohjelmaa. Elokuussa oli espanjalainen Los Flamencos ja kesäkuussa Les Guaranis.  Komiikkaakaan ei unohdettu. Elokuussa esiintyivät  vanhat  tutut  tanskalaiset Dan & Baxen ja heinäkuussa eestiläiset Rolly & Arri elokuussa koomiset akrobaatit 3 Merkys.

Suomalaisia esiintyjiä oli jokaisena kuukautena.  Elokuussa oli  taikuri Reijo Salminen, kesäkuussa tasapainotaiteilija ja Rola-Bola -artisti Teuvo Juuti  (kuva ylhäällä) ja heinäkuussa akrobaattipari Wealdos (kuva alhaalla).  He olivat Vesa Salo ja Alpo Malinen.

Tässä koko heinäkuun ohjelma:
Trio Hermannis, diabolopeliä huippuunsa kehitettynä, Tanska
2 Wealdo, taitovoimistelua suomalaisittain, Suomi
Los Flamencos, tulista tempperamenttia, Espanja
Jack & Webb, akrobaattisikermä huumorilla höystettynä, Saksa
Rolly & Arri, pari sataa kiloa komiikkaa, Baltikum
Los Flamencos, korkojen kopistusta, Espanja
Jan Gregor, samettiääninen laulaja, Kreikka
Eva Vidos, kelloja, renkaita, hattuja, Unkari
Rih Aruso, tasapainotaiteilijoiden kuningas, Itävalta
• Finaali, Peacock Pohjoisnavalla

Mario Weberin 12-henkinen orkesteri oli jo yhdettätoista kesää samoin kuin hänen vaimonsa Lu Nova. Lu Nova rakensi jokaista esiintyjää varten pienen esittelytanssin, mikä päättyi siihen, että hän käänsi esiintyjän nimen esiin jostakin.


No comments: