Tuesday, 29 October 2013

Eero KorkkiEero E. Korkki (1916–1994) oli kahlekuningas, voimamies, taikuri, vatsastapuhuja, muusikko, urheilija, merimies ja ties mitä. Yllä olevan muotokuvan atleetti Korkista on maalannut Seppo Salo. Punkalaitumella syntynyt Korkki lähti merille 15-vuotiaana ja päätyi Argentiinaan. Siellä hän liittyi sirkukseen ensimmäisen kerran. Korkki kiersi maailmaa useita vuosia. Kotimaahan palattuaan hän perusti oman sirkuksen, jonka kaikista numeroista hän itse vastasi. Mikähän oli tuon sirkuksen nimi?

Netissä kerrotaan hänen esiintyneen mm. Turun Kupittaalla jossain sirkuksessa voimamiehenä 1948 tai 1949. Veti kuulemma hevosenkenkiä suoraksi ja katkaisi korttipakan käsissään. Vuonna 1957 Korkki muutti Ruotsin Landskronaan ja alkoi työskennellä telakalla. Hän alkoi myös esiintyä taikuri-klovnina.

Vuosina 1939–1985 hän esiintyi paljon kahlekuninkaana ostettuaan välineistönsä Uno Sunellilta. Euroopan maiden lisäksi Korkki esiintyi myös Pohjois-Amerikassa, jossa häntä kutsuttiin Pohjolan Ursukseksi. Hän oli mm. Kanadassa yksi Buffalo Billin sirkuksen vetonauloista. Voimamieskautensa jälkeen hän esiintyi taikurina ja harrasti maalausta. Vanhana merimiehenä häntä kiinnosti maalaustaiteessa varsinkin Titanicin uppoaminen.

No comments: