Sunday 20 January 2013

Peacock 1962



Vuonna 1962 Lasten Päivän Säätiön ylläpitämä Linnanmäen huvipuisto oli suurin ja kaunein. Se työllisti kesäisin valtavan määrän varietee- ja sirkustaiteilijoita. Peacock-teatteri taisi jossain vaiheessa olla Suomen huippupaikka päästä esiintymään. Myös ulkoilmanäyttämöllä olivat esiintyjät maailmankuuluja.

Kesäkuussa Peacockissa esiintyi Maria & Pena (alakuva). Myöhemmin he muuttivat nimensä kansainvälisemmäksi Maria & Ben. Kyseessä on pariskunta Maria ja Pentti Heinonen. Heinäkuussa esiintymisvuorossa oli jönglööri Henrico eli Björn Gammals (alin kuva vas.). Elokuussa Peacockissa esiintyi Olli & Mervi (alin kuva oik.).

Tässä esiteltiin suomalaisia artisteja, mutta valtaosa esiintyjistä tuli ulkomailta. Vuoden 1962 juhannusaattona Linnanmäellä vieraili nuori laulajapoika Robertino ja puoli Suomea oli polvillaan hänen edessään. Varhaisin oma hatara muistikuvani Lintsiltä on huojuva korkea lyhtypylväs ja huipulla mies temppuilemassa. Ilmeisesti se oli juuri 1962, kun Fattini esiintyi siellä.



Kommentit:

Tässä ohjelmalehdessä mainitut Olli et Mervi olivat siis Olli Lintunen tyttärensä Mervin kanssa. Olli Lintunen teki ikarisnumeroa kaikkien kolmen lapsensa kanssa, joista Mervi oli vanhin. Seuraavat olivat tytär Kirsi ja poika Kari. Olli ja Kirsi olivat Peacockissa ainakin kesäkuussa 1966.
Olli Lintunen oli paitsi akrobaatti, niin varsinkin tunnettu ja käytetty valokuvaaja. Esimerkiksi Eero Taivalsaaren kirjassa Sirkuselämää on sivulla 130 Olli Lintusen ottama kuva, missä kuuluisa venäläinen Oleg Popov poseeraa Lintusen Mervin ja Kirsin kanssa. 
MA

.

1 comment:

Anonymous said...

Tässä ohjelmalehdessä mainitut Olli et Mervi olivat siis Olli Lintunen tyttärensä Mervin kanssa. Olli Lintunen teki ikarisnumeroa kaikkien kolmen lapsensa kanssa, joista Mervi oli vanhin. Seuraavat olivat tytär Kirsi ja poika Harri. Olli ja Kirsi olivat Peacockissa ainakin kesäkuussa 1966.
Olli Lintunen oli paitsi akrobaatti, niin varsinkin tunnettu ja käytetty valokuvaaja. Esimerkiksi Eero Taivalsaaren kirjassa Sirkuselämää on sivulla 130 Olli Lintusen ottama kuva, missä kuuluisa venäläinen Oleg Popov poseeraa Lintusen Mervin ja Kirsin kanssa. MA