Monday, 19 November 2012

Vahingossa vai tahallaan?Epäonnistuminen tempussaan tapahtuu joskus jokaiselle sirkusartistille, kokeneimmallekin. Siihen täytyy varautua, mutta sitä ei saa odottaa. Kun se tapahtuu, temppu korjataan tai uusitaan tai jatketaan eteenpäin. Sirkusetiikkaan kuuluu, että temppu yleensä toistetaan kunnes se onnistuu. Rajansa kuitenkin silläkin. Olen nähnyt pari kertaa, kun temppua on yritetty uusia kaksi kertaa ja sitten jätetty siihen ilman onnistumista. Minulle on myös kerrottu, että jopa kuolemantapauksessa ohjelmaa on jatkettu ja näin kunnioitettu artistitoveria. No – tokkopa vainaja olisi loukkaantunut vaikka esitys olisi keskeytettykin.

Näennäisiä epäonnistumisia en hyväksy. Tai hyväksyn, jos se tehdään niin hyvin, että sitä ei huomaa. Liian usein sen kuitenkin huomaa, kun artisti yrittää näyttää kuinka vaikea hänen numeronsa on. Monet sirkustekniikat ovat minulle outoja, mutta siitä huolimatta koko numerosta menee maku, jos artisti selvästi ja tahallaan epäonnistuu ja kerää aplodeja uudestaan yrittäessään.

Yläkuvassa Calle Jr nostaa pudonneen keilansa ja jatkaa numeroaan tekemättä siitä sen teatraalisempaa tapahtumaa.


Vuonna 2005 rola-rola-teräsvaari Enrique Romero epäonnistui kerran ihan oikeasti, mutta jatkoi, heti siitä mihin jäi. Hyvin treenattu kroppa kestää pienet kolhut.


Vuosi sitten Monacossa Infernal Varanne surmanajoryhmällä oli ongelmia enemmänkin. Kuvassa yritetään saada maneesiin juuttunutta palloa irti. Edellispäivänä numero keskeytettiin moottorivian takia.


Viime talvena Pietarin sirkuksessa tehtiin pieni suuntavirhe, kun kaveri hyppäsi ponnahduslaudalta venäläiseen keinuun kyljen osuessa keinun tukirautaan. Ilmekään ei kenelläkään värähtänyt ja numero vietiin loppuun asti hymyillen. Katsokaa kuinka paljon tukirauta vääntyi ja arvatkaa kiroiltiinko ja haettiinko jääpusseja heti kun päästiin maneesin taakse.

Kommentit:

Pisti silmään tosta Infernal Varanne porukasta sen verran että pää-poppoo on alkujaan Brasiliasta lähtöisin. Ollessani irlannissa Circus Vegas'ssa töissä yksi pääporukoista oli siellä mukana ja pääsin jopa seisomaan harjoituksessa keskelle sinne palloon. Infernal Varannen perustaja on Danny Varanne jos en väärin muista. Tämä poppoo ketkä Irlannissa oli johtajana oli Marcio Benelli. Ja muut jäsenet olivat sukulaisia (veljiä/serkkuja). Tiedä sitten ovatko eurooppalaistuneet ja varmaan alkuperäisjäsenetkin alkaa olee jo iäkkäitä. Muistelin että Marcio oli tuolloin 2008 päälle 35v.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: