Wednesday 16 November 2011

Särkänniemen näyttämö


Särkänniemen huvipuisto avattiin 1975. Alueelle muodostettiin kaksi toria. Toista toria hallitsi alueen suurin rakennus, jossa oli ulkoilmalava, toimisto ja kahvila. Esiintymislavalla oli ilmaisohjelmaa kerran pari päivässä. Esiintyjinä oli sirkus- ja varieteetaiteilijoita, orkestereita, järjestöjä jne. Muutaman vuoden päästä ohjelmat lopetettiin. Lavaa vuokrattiin halukkaille rahaa vastaan.

Maria & Ben eli Maria ja Pentti Heinonen olivat yksi ensimmäisistä artisteista. Vuonna 1981 he perustivat Kansallissirkuksen Airi ja Raimo Tammisen kanssa.

Myöhemmin sitten Särkänniemen eri nähtävyyskohteitten väliltä poistettiin aitoja ja koko alue nimettiin elämyspuistoksi. Kun vielä poistaisivat pääsymaksun alueelle Linnanmäen tapaan.

Yläkuvassa Maria & Ben keskikesällä 1975 Särkänniemen lavalla. Alakuvassa olemme Marian ja Pentin kanssa Näsinneulassa samana vuonna (siihen aikaan minulla oli vielä tuuhea tukka!). Alimmaisena kuva Särkänniemen huvipuistosta vuonna 1976. Vasemmalla monikulmainen rakennus on ulkoilmalava.

www.sarkanniemi.fi


No comments: