Friday, 24 October 2014

Suomen Tivoli Os. II vuonna 1953


Nämä lehti-ilmoitukset vappuna 1953 synnyttivät pari kysymystä. Suomen Tivoli oli tuolloin jakautunut useampaan eri osastoon, jotka kiersivät Suomea. Tässä on kyseessä Osasto Kaksi. Kukahan Sariola oli tämän osaston pomo?

Toinen kysymys on nuo Sähkö-ihmiset. Mitä he olivat ja mitä tekivät? Kertokaa, jos joku tietää.

Ylhäällä näkyvässä ennakkoilmoituksessa kerrotaan tivolin tulevan Tampereelle Hatanpään kentälle. Alhaalla avajaisilmoitus sijoittaa tivolin linja-autoaseman luokse. Samaa paikkaa molemmilla tarkoitetaan. Jälkimmäinen on oikeampi ilmaus.


Kommentit:

1994 näin Tavastialla Jim Rose´n Side show circucsen. Mukana ohjelmassa oli myös "sähköihminen" joka otti vastaan isoja salamoita Van der Graaf generaattorista ja sytytti loisteputkia. Muistan että lavalla oli paksu kumimatto ja lavan reunaan ei saanut nojata. US got Talent kisassa on hiljattain nähty samantapainen numero. 
Pekka Gunst


.

1 comment:

  1. 1994 näin Tavastialla Jim Rose´n Side show circucsen. Mukana ohjelmassa oli myös "sähköihminen" joka otti vastaan isoja salamoita Van der Graaf generaattorista ja sytytti loisteputkia. Muistan että lavalla oli paksu kumimatto ja lavan reunaan ei saanut nojata. US got Talent kisassa on hiljattain nähty samantapainen numero.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: