Monday 27 June 2022

Samir • Sirkus Tähti


Vihdissä syntynyt Samir Essam Abdelmeguid oli 2-vuotias löytäessään isoisänsä sirkuslaukun.  Sen jälkeen koko loppulapsuus meni sirkukseen liittyvissä harrastuksissa. Isoisä oli aikoinaan jonglööri ja innokkaasti pojan harrastuksissa mukana. Kiinnostuksen kohteena oli varsinkin taikuus, jongleeraus ja musiikki. Samir hallitsee hyvin hanurin- ja pianonsoiton. Hän opiskeli Sibelius Akatemian kansanmusiikkilinjalla. 


Vuonna 2008 Samir osallistui Nuori Kulttuuri sirkusfestivaaleille Tampereella, jossa olivat mukana kaikki Suomen sirkuskoulut.  Ammattiraati palkitsi hänet 13–16 -vuotiaiden sarjassa ykköspalkinnolla ja siitä innostuneena hän osallistui vuonna 2009 Talent Suomi -ohjelmaan ja ylsi 16 parhaan joukkoon. Yhtenä saavutuksena voidaan mainita vuonna 2011 Kultaisen harmonikan semifinaaliin pääsy. Kiinnostus musiikkiin tulee äidin puolelta, joka on musiikinopettaja.

Frida ja Samir 2021.

Oma 4H-yritys teini-ikäisenä ja seitsemän vuotta oman Taikashown pyörittämistä esiintyen ympäri Suomea ansaitsevat hatunnoston. Vuonna 2015 Samir osti itselleen sirkusteltan ja lähti kiertueelle Sirkus Tähti -nimellä 19-vuo­tiaana, ilmeisesti maailman nuorimpana sirkuksen omistajana, iki­oman sirkuksensa kanssa. Nykyinen 18x22 metrinen 400 hengen teltta on nyt myynnissä, joten uutta on taas tiedossa. Avopuoliso Frida Lindfors on ollut mukana sirkustyössä alusta alkaen. Useimmiten hänet näkee kioskivaunussa, mutta uskaltaa hän maneesillekin. 

Samir leikkii tulella 2015

Nämä 12 vuotta ovat jo osoittaneet, että Sirkus Tähti on ihan oikea sirkus kilpailijoidensa rinnalla. Alussa moni hymähti kun kuuli sirkustirehtöörin iän. Matkalla on ollut ongelmiakin, mutta Samir on niistä kaikista kunnialla selvinnyt. Kokemusta on kertynyt paljon ja vuosi vuodelta menee paremmin. Pikkupojan unelma on toteutunut, mutta ehkä ei ihan yhtä ihanana kuin hän unelmoi. Se kaikki on ehkä vielä edessäpäin. Toivottavasti menestys jatkuu. 

Frida ja Samir 2015.

Samir 2022.





.

No comments: