Saturday 30 April 2022

2022 • Andrey Jigalov & Oleg von Suvoroff

Andrey Jigalov & Oleg von Suvoroff Sirkus Finlandiassa 2022.

Andrey Jigalov on yksi kysytyimmistä sirkusklovneista maailmassa. Hän syntyi 21.4.1966 Tšeljabinskissa  Itä-Uralilla Venäjällä. Tänään koti on Berliinissä. Jo pikkupoikana hän kiinnostui musiikista ja sävelsi ensimmäisen kappaleensa jo 13-vuotiaana. Vuonna 1987 hän astui GUCEI:iin, joka on M. Rumjantsevin valtion sirkus- ja varieteekoulu. Hänestä tuli laajalti tunnettu vuonna 1990, kun hän näytteli pääroolia - Kohlya - Nikolai Dostalin tragikomedia-filmissä "Pilviparatiisi". 

Andrey Jigalov (oik.) & Oleg von Suvoroff (vas.) 2022.

Vuonna 1993 hän lähti sirkussopimuksen nojalla Saksaan, jonne hän asettui. Vuonna 2003 hän sai arvostetun Hopeklovni-palkinnon sirkusfestivaalilla Monte Carlossa prinsessa Stephanien käsistä. Vuosien mittaan hänellä oli useita palkittuja elokuvarooleja Euroopassa. Klovnina hän on esiintynyt kaikissa arvostetuimmissa sirkuksissa Euroopassa ja tänä vuonna Sirkus Finlandiassa.

Andrey Jigalov Sirkus Finlandiassa 2022.

Joissakin numeroissaan Jigalov tarvitsee myös kumppanin. Hän on saksalainen Oleg von Suvoroff, josta en valitettavasti löytänyt vielä taustatietoja. Suvoroff on erinomainen vastakappale Jigalovin koheltamiselle. Yhdessä he ovat kuin perinteiset valkoinen klovni ja Augusti. Suvoroff esiintyy pari kertaa myös yksin.

Klovnit David Larible ja Andrey Jigalov Monte-Carlon Sirkusfestareilla 2006. 
Takana oikealla Sirkus Finlandian Grand Lady Leena Jurvakainen.

Klovnien arvostelu on tietysti henkilökohtainen makuasia. Minä näin Jigalovin ensimmäisen kerran vuonna 2006 ja ihastuin hänen tyyliinsä heti. Minusta hän on yksi parhaista klovneista.

Andrey Jigalov Monacon Sirkusfestivaaleilla 2018. Kumppanin nimi ei tiedossa.



.

No comments: