Thursday 7 April 2022

2022 • Sirkus Finlandia

Juontaja Sebastian.

Innosta palavat silmät, odottava kiherrys sekä lasten ja aikuisten yhteinen riemu on aistittavissa - sirkus saapuu kaupunkiin! Rakastettu Sirkus Finlandia on ollut osa suomalaisia perinteitä jo vuodesta 1976 alkaen. Näytökset alkavat sirkuksen kotipaikkakunnalta Raaseporin Karjaalta 9.4.2022, ja karavaani kulkee halki Suomen, aina Ivaloon asti. Kiertue päättyy lokakuussa, useampaan näytökseen Helsingissä.

“Meidän tärkein tehtävä on tuoda iloa ja viihdettä kaupunkeihin ja kyliin, ja se tehtävä on tällä hetkellä entistä merkityksellisempi. Avosylin saamamme vastaanotto tutuissa esiintymispaikoissa saa meidät ylittämään itsemme joka vuosi”, kertoo sirkustirehtööri Carl Johan Jernström

Globe of Death.

Taikuutta, taituruutta ja henkeäsalpaavia temppuja - Globe of Death tekee paluun. Sirkus Finlandian tähtikupolin alla nähdään tänäkin vuonna mitä monipuolisempia kansainvälisiä ja suomalaisia sirkustaiteilijoita. Näytöksen juontaa sirkusyleisön suosikki, suomalainen taikuri, klovni ja  vatsastapuhuja Sebastian. Yleisön pyynnöstä Globe of Death -hurjapäät tekevät vihdoin paluun Sirkus Finlandiaan, hengästyttävän moottoripyörästunttinsa kera. Sirkustunnelman takaavat maailman parhaimmat klovnit, Monte Carlon sirkusfestivaaleilta tuttu akrobaattiryhmä, rengastrapetsitaiteilijat sekä taidolla ja tempuilla ihastuttavat eläimet. Artistien joukkoon on otettu tänä vuonna mukaan myös uusia, suomalaisia taiteilijoita. Näytöksen nostalgisista sirkusrytmeistä vastaa live-orkesteri. Näytöksen kesto on noin 2 h, sisältäen väliajan.

Sirkus Finlandia täyttää tänä vuonna 46 vuotta. Carl-Gustaf Jernström ja Leena Jurvakainen perustivat sirkuksen vuonna 1976. Isä-Jernström sai Monte Carlossa tammikuussa 2019 Maailman sirkusliiton myöntämän erityispalkinnon sirkustaiteen edistämisestä. Carl Johan Jernström on vastannut toiminnasta vuodesta 2011, jolloin perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos.



.

No comments: